YouTube nu mai consideră conținutul la calitate 720p ca fiind HD

18.05.2020
YouTube nu mai consideră conținutul la calitate 720p ca fiind HD

YouTube, cea mai mare platformă de partajare video din lume, nu mai consideră conținutul la calitate 720p ca fiind high-definition (HD).

A fost eliminată doar eticheta și nu s-au făcut alte schimbări care țin de calitatea imaginii.

Acum, tot conținutul la calitate mai mică de 1.080p este considerat standard-definition (SD) pe platforma deținută de Google, transmite Wccftech.com.

Schimbarea vine deși rezoluția 720p este încă populară, pe telefoane, monitoare și laptopuri. Potrivit StatCounter.com, 4,87% din computere folosesc această rezoluție la nivel mondial, iar multe altele rezoluții mai mici.

Acum, YouTube marchează ca HD rezoluția 1.920 x 1.080 pixeli, cunoscută mai degrabă ca Full HD (FHD).

Schimbarea a dat naștere la controverse, chiar dacă nu afectează cu nimic calitatea conținutului încărcat pe YouTube.

[Bug] 720p not HD? from r/youtube

„Este în continuare 720p, doar că nu mai are eticheta HD; calitatea este aceeași dintotdeauna”, notează utilizatorul carrosive de pe Reddit. Unii oameni cred că decizia companiei va duce la schimbarea standardelor, iar alții spun că simpla eliminare a etichetei le dă senzația că acum conținutul 720p are calitate mai proastă pe YouTube.

Primul clip video încărcat pe YouTube, pe 24 aprilie 2005, a fost „Me at the zoo”. Cel care l-a publicat a fost Jawed Karim, cofondator al companiei. Aceasta are o lungime de doar 18 secunde și calitate 240p. Clipul video are peste 95 de milioane de vizualizări.

În acest moment, cea mai mare rezoluție suportată de YouTube este 8K.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult