A fost inventat taserul care monitorizează ritmul cardiac al persoanei lovite de electrozi

11.08.2016
Deşi de obicei nu sunt letale, taserele pot provoca moartea persoanelor care sunt sunt lovite de electrozii lor, în special în cazul celor care au probleme cu inima. Pentru a minimaliza acest risc, cercetătorii au dezvoltat un taser capabil să  monitorizeze ritmul cardiac al persoanei lovite. 
 
Dispozitivul a fost creat de cercetători de la Wake Forest Baptist Medical Center. Ei au modificat electrozii în aşa fel încât să transmită, după ce intră în piele, date despre ritmul cardiac al persoanei imobilizate de taser. Aceste semnale sunt recepţionate de un dispozitiv de înregistrare EKG ataşat la armă. 

Taserul lansează în aer două mini torpile (electrozi), prevăzute cu mici cârlige care se înfig în piele. Acestea trag după ele două fire electrice de câţiva metri lungime care sunt cuplate la electroşocul pistolului.

Acest nou tip de taser le oferă oamenilor legii răgazul necesar să cheme ambulanţa în cazul în care persoana imobilizată are probleme cauzate de şocul electric. 

 

 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult