Adidasul vorbitor de la Google – un pantof cu personalitate

Adidasul vorbitor de la Google - un pantof cu personalitate

Google a prezentat zilele aceastea, în cadrul expoziţiei SXSW, un articol de încălţăminte cu care poţi interacţiona. Este vorba despre adidasul vorbitor, rezultat al proiectului intern Art, Copy & Code. În limba pantofului sport au fost integrate un accelerometru, un giroscop şi un controller. Pe talpă se află un senzor de presiune ce transmite informaţii aceluiaş modul. Un difuzor circular permite accesoriului de îmbrăcăminte să comunice cu posesorul său atunci când detectează anumite mişcări.

Pantoful vorbitor de la Google

Spre exemplu, dacă utilizatorul este o persoană atletică şi aleargă mult, adidasul îl va încuraja atunci când acesta începe să alerge. La polul opus, dacă utilizatorul este gras şi leneş, pantoful îşi va exprima supărarea atunci când acesta începe să alerge. Toate măsurătorile senzorilor din adidas pot fi trimise către o aplicaţie de pe smartphone. Replicile pantofului sport sunt haioase şi nu sunt puţine. O serie de alte mişcări detectate pot genera replici diferite.

Din păcate, Google nu va scoate un asemenea produs pe piaţă. Pantoful vorbitor a fost creat doar pentru a demonstra ce se poate face cu o serie întreagă de măsurători ale comportamentului fiecărui utilizator. Dacă un producător major de încălţăminte va fi interesat de această invenţie, sunt sigur că Google va fi destul de deschis la colaborări. Nu cred însă că vom vedea prea curând adidaşi care să ne certe că alergăm prea mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News