Apple patentează pantofii inteligenţi – te anunţă când să cumperi alţii noi

Apple patentează pantofii inteligenţi - te anunţă când să cumperi alţii noi

În timp ce ascensiunea Apple în piaţa telefoanelor inteligente şi tablete pare să stagneze de ceva vreme, fără să dea semne că ar mai putea creşte în mod semnificativ, compania încearcă să-şi lărgească orizonturile către noi pieţe, spre exemplu cea a articolelor de încălţăminte.

Pantofii inteligenţi patentaţi de Apple, sau iShoes după cum s-ar putea numi într-o bună zi, încorporează o serie de senzori conectaţi la un microprocesor, al cărui rol este să măsoare nivelul de uzură şi să anunţe purtătorul când este cazul să cumpere o pereche de pantofi noi (şi să-i arunce la gunoi pe cei vechi).

În aplicaţia pentru patent, Apple justifică nevoia pentru senzori de uzură încorporaţi în încălţăminte prin faptul că o pereche de pantofi folosiţi, chiar şi fără semne evidente de uzură care să poată fi observate la o inspectare vizuală, pot pune în pericol sănătatea celui care îi poartă.

Un exemplu pot fi pantofii creaţi pentru activităţi fizice intense şi sporturi de performanţă, cum este fotbalul. Aceştia sunt prevăzuţi din construcţie cu tălpi speciale menite să amortizeze şocurile preluate de tălpi şi călcâie în timp ce alergăm, dar şi o croială ce asigură stabilitate indiferent de mişcările făcute. În astfel de condiţii, tocirea şi tasarea tălpilor sau lărgirea excesivă a cusăturilor pot creşte considerabil riscul de accidentări. Odată ce a fost detectată atingerea unui nivel critic de uzură, pantofii inventaţi de Apple pot atenţiona utilizatorul, prevenind astfel eventualele accidente.

Apple patentează pantofii inteligenţi - te anunţă când să cumperi alţii noi

Senzorii patentaţi de Apple ar putea fi prezenţi într-un strat subţire încorporat pe lungimea tălpii şi în călcâi, alături de componentele electronice mai voluminoase. Pantofii inteligenţi vor putea comunica prin conexiune wireless cu un dispozitiv extern prevăzut cu ecran, pe care sunt afişate informaţii statistice ca distanţa parcursă, intensitatea şocurilor apărute în timpul alergării şi eventuale probleme care pot semnala uzura încălţămintei sau legarea incorectă a şireturilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult