BigDog: „căţeluşul” pe care nu ai vrea să-l scoţi la plimbare

BigDog:

BigDog, un nume care poate nu-ţi spune mare lucru. Ceea ce reprezintă este însă cu adevărat impresionant, dar şi un pic înfricoşător. Realizat de către Boston Dynamics, robotul patruped BigDog se mişcă atât de natural încât îţi vine a crede că tocmai ai întâlnit un animal viu ce a suferit nişte serioase mutaţii genetice. Principalul său atu este capacitatea de a se redresa dacă este dezechilibrat.

După cum vei vedea, se poate deplasa pe teren accidentat, la deal, prin zăpadă sau pe gheaţă. Ultimele îmbunătăţiri îi permit chiar şi să execute salturi peste diverse obstacole, cu o precizie de atlet olimpic. Însă scopul existenţei sale nu este acela de a distra indivizii cu conturi grase în bancă – BigDog va fi utilizat probabil de către armata americană pentru a transporta muniţie. Capacitatea de încărcare se ridică la aproximativ 154 Kg.

Spun armata americană pentru că proiectul este susţinut de nimeni alta decât agenţia DARPA, responsabilă cu dezvoltarea tehnologiilor şi aplicaţiilor militare. Până în prezent, BigDog a “înghiţit” în jur de 10 milioane dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News