Cât câştigă un luptător SEAL, pe care US Navy vrea să îl transforme acum în cyborg

Cât câştigă un luptător SEAL, pe care US Navy vrea să îl transforme acum în cyborg

Sunt unii dintre cei mai buni şi respectaţi luptători de elită din lume şi folosesc cele mai avansate dispozitive disponibile în forţele de apărare ale SUA. Recent, a făcut valuri ştirea că US Navy investeşte în tehnologii care să îmbunătăţească funcţiile cognitive ale acestor luptători de elită, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului.

 

Dar că să ajungi să faci parti din trupele SEAL trebuie să treci printr-un program de selecţie extrem de riguros, iar apoi să finalizezi programul de pregătire de 18 luni, foarte dificil.

 

Totuşi, eforturile merită. Salariul mediu pentru luptatorii SEAL cu 10 ani de experienţă este de circa 54.000 dolari pe an, adica 4.500 dolari pe lună, scrie ABCNews.com. La câştig se adaugă şi alte beneficii, precum o casă asigurată de Departamentul Apărării sau bani pentru haine. Potrivit unor surse, „The Shooter”, cum a fost numit soldatul care l-a ucis pe Bin Laden, avea un salariu de aproximativ 4.500 de dolari pe lună. 

Unii luptatori SEAL, care excelează în acţiune şi au grade mai ridicate sau sunt decoraţi, pot primi şi peste 100.000 de dolari pe an. Un amiral SEAL poate ajunge la un salariu de 250.000 de dolari pe an.

 

Salariul mediul al unui soldat SEAL cu 10 ani de experienţă este comparabil cu cel din învăţământul american preuniversitar, de 55.350 dolari pe an. Ţinând cont de faptul că un profesor nu-şi riscă viaţa şi are vacanţă câteva luni pe an, suma primită de un Navy SEAL nu mai pare mare. Un astfel de luptător se pregăteşte fizic şi mental permanent, trebuie să înveţe să folosească cele mai noi tehnologii disponibile – drone, submersibile, headseturi, senzori – şi are concediu doar câteva săptămâni pe an. Mai mult, după ce iese din serviciu statul nu îi garantează un viitor. Mulţi astfel de luptători au ajuns să trăiască în sărăcie. 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult