Cercetători de la MIT au inventat un strat de piele artificială care te face să arăţi mai tânăr pentru o zi

11.05.2016
Cercetători de la MIT au inventat un strat de piele artificială care te face să arăţi mai tânăr pentru o zi
Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne confruntăm cu o problemă de estetică greu de ascuns – ridurile. Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) cred că au găsit o soluţie temporară la problemă. Oamenii de ştiinţă au inventat un strat de piele artificială care poate fi aplicat peste riduri pentru a întinde pielea naturală. Efectul durează aproximativ o zi. 
 
Citeşte şi: Bike2, bicicleta fără lanţ promite să revoluţioneze modul în care dozăm efortul la pedalare
 
„A doua piele” prezentată de MIT este de fapt un strat de polimer foarte subţire (a 70.000-a parte dintr-un milimetru) care se aplică ca o cremă normală.
 
 
Sunt folosite două straturi de cremă care se adaugă una peste alta. Stratul artificial de piele rezistă chiar şi la o baie în piscină. 
 
Urmează acum ca o companie de cosmetice sau mai multe să obţină dreptul de a folosi „crema magică” dezvoltată de MIT.
 
 
Polimerul poate fi folosit şi pentru protejarea pielii de radiaţiile ultraviolete, pentru a acoperi semne de la naştere sau cicatrice şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale pielii precum eczemele. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult