Cercetători de la MIT au inventat un strat de piele artificială care te face să arăţi mai tânăr pentru o zi

11.05.2016
Cercetători de la MIT au inventat un strat de piele artificială care te face să arăţi mai tânăr pentru o zi
Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne confruntăm cu o problemă de estetică greu de ascuns – ridurile. Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) cred că au găsit o soluţie temporară la problemă. Oamenii de ştiinţă au inventat un strat de piele artificială care poate fi aplicat peste riduri pentru a întinde pielea naturală. Efectul durează aproximativ o zi. 
 
Citeşte şi: Bike2, bicicleta fără lanţ promite să revoluţioneze modul în care dozăm efortul la pedalare
 
„A doua piele” prezentată de MIT este de fapt un strat de polimer foarte subţire (a 70.000-a parte dintr-un milimetru) care se aplică ca o cremă normală.
 
 
Sunt folosite două straturi de cremă care se adaugă una peste alta. Stratul artificial de piele rezistă chiar şi la o baie în piscină. 
 
Urmează acum ca o companie de cosmetice sau mai multe să obţină dreptul de a folosi „crema magică” dezvoltată de MIT.
 
 
Polimerul poate fi folosit şi pentru protejarea pielii de radiaţiile ultraviolete, pentru a acoperi semne de la naştere sau cicatrice şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale pielii precum eczemele. 
 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult