DJI pregăteşte Spark, o nouă dronă cu dimensiuni reduse [VIDEO]

07.04.2017

Se pare că designul dronei Mavic Pro de la DJI s-a dovedit a fi un succes, întrucât compania chineză pregăteşte lansarea unui nou model, similar la exterior. Nu este însă clar dacă drona va beneficia de aceeaşi capabilitate de a fi pliată, însă primele imagini neoficiale cu „Spark” dezvăluie un corp considerabil mai mic, în timp ce camera video şi stabilizatorul sunt nelipsite.

Titlul „Spark” a fost găsit printre mărcile înregistrate de DJI de curând, deci noua dronă ar putea sau nu să fie cea care va beneficia de acest nume. Având în vedere că Mavic Pro este cea mai mică dronă lansată până acum de DJI, modelul Spark ar putea ţinti spre un preţ mult mai mic, accesibil utilizatorilor de rând şi mai puţin celor care îşi doresc o dronă pentru filmări, fotografii şi panorame pentru uz profesional.

Spre diferenţă de modelele Phandom şi Mavic, noua Spark pare să beneficieze doar de o cameră care poate fi manevrată pe verticală, lucru care va împiedica utilizatorii de la înregistrarea de panorame la 360 de grade, precum modelele deja disponibible. Cele patru elice au la bază lumini care pot fi colorate în nuanţe de roşu, verde şi galben, care ajută la orientarea dronei. Nu există însă detalii despre telecomanda pentru DJI Spark, însă Mavic Pro a demonstrat că aceasta nu trebuie să fie obligatoriu foarte mare pentru a fi utilă. Este posibil ca noul model să beneficieze de ceva similar.

Momentan nu există detalii despre data de lansare sau preţul la care va intra DJI Spark în oferta magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult