Două cazuri bizare în care deţinuţi au scăpat de închisoare datorită unor gadgeturi

Două cazuri bizare în care deţinuţi au scăpat de închisoare datorită unor gadgeturi
De-a lungul timpului s-au petrecut, în închisori, nenumărate incidente ciudate în care au fost implicate gadgeturi. Vă prezentăm două exemple în care deţinuţi au scăpat de puşcărie, cel puţin pentru o perioadă, datorită tehnologiei. 
 
Un suspect de crimă a fost eliberat 2014 din închisoare în Franţa deoarece imprimanta unei judecătorii a rămas fără cerneală. Amadou F. a fost arestat în 2010 şi era suspectat de uciderea unui DJ la o petrecere de Crăciun. Bărbatul de 24 de ani aştepta, după gratii, să primească sentinţa finală. 
 
El a făcut apel la decizia de arestare. Legea franceză spune că autorităţile sunt obligate să răspundă în 20 de zile. Dar magistraţii nu au primit cererea, făcută prin fax, deoarece aparatul nu mai avea cerneală. Mai mult, faxul era atât de vechi încât se găseau foarte greu consumabile pentru el. Aşa că Amadou F. a fost eliberat. 
 
 
Telefonul pentru puşcăriaşi l-a ajutat să evadeze
 
O companie a creat un telefon special care poate fi ascuns în… rect. Modelul are doar 18 grame şi dimensiunil puţin mai mari decât ale degetului arătător al unui bărbat de mărime medie. Deoarece conţine foarte puţine elemente metalice, telefonul poate trece nedetectat de scanerele corporale din aeroporturi şi închisori.
 
Modelul, numit Beat The Boss, costă 35 de euro. Cei care nu sunt certaţi cu legea pot folosi telefonul ca headset Bluetooth pentru dispozitive mai mari, precum smartphone-urile de mari dimensiuni sau tabletele.
 
 
Numele Beat The Boss vine de la scaunul numit „The Boss”, folosit în închisori pentru a detecta obiectele ascunse de suspecţi în rect sau colon.
 
Poliţia din Marea Britanie este deja exasperată de acest telefon, potrivit unui material realizat de ITV NewsBeat The Boss a fost folosit anul trecut de un bărbat pentru a evada din duba cu care era transportat cu ajutorul unor complici aflaţi în libertate.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult