Elon Musk a lansat o companie care îşi propune să conecteze creierele oamenilor la computere

28.03.2017
Elon Musk a lansat o companie care îşi propune să conecteze creierele oamenilor la computere

În multe universuri SF, precum Star Trek sau Targon Tales al autoarei Chris Reher, oamenii sunt capabili să se conecteze la computere prin intermediul unor implanturi neurale. Astfel, ei pot pilota nave sau îndeplini alte sarcini complexe doar prin puterea minţii. Se pare că nu suntem departe de o astfel de realitate. Implanturi care permit până la un anumit punct aceste lucruri există deja. 

 

Mai mult, Elon Musk, miliardarul care conduce companiile Tesla şi SpaceX, a lansat compania Neuralink, care îşi propune să conecteze creierele oamenilor la computere, potrivit Wall Street Journal.

Musk nu a confirmat încă existenţa companiei.

 

Potrivit surselor WSJ, Neuralink vrea să dezvolte implanturi speciale care să le permită persoanelor să se conecteze la computere. Astfel, oamenii vor rămâne competitivi în competiţia cu inteligenţa artificială şi roboţii. Musk a declarat recent că oamenii vor fi nevoiţi să devină cyborgi pentru a nu fi irelevanţi în viitor.

 

Pe măsură ce sistemele de inteligenţă artificială se dezvoltă, oamenii vor trebui să compenseze slăbiciunile biologice pe care le au prin integrarea de computere în propriile creiere, a declarat Musk la World Government Summit în Dubai. Astfel, oamenii vor beneficia de o putere de procesare mai ridicată şi vor putea concura mai bine cu roboţii în competiţia pentru locurile de muncă. 

 

 

Tehnologiile pe care le-ar putea dezvolta noua companie ar putea deschide noi orizonturi. Va exista posibilitatea ca oamenii să îşi descarce gândurile, cunoştinţele şi amintirile şi să le păstreze în computere astfel încât să poată fi accesate în viitor. Totodată, creierele umane vor putea asimila într-un timp foarte scurt cantităţi mari de informaţie încărcate din computere. Astfel, oamenii se vor putea conecta la un computer prin intermediul unui implant, iar peste câteva secunde sau minute vor deveni experţi în botanică sau anatomie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult