Gadgeturi de studenţie: la birou, la drum, la examen şi… la pat

Peste aproximativ o săptămână începe un nou an universitar, pentru unii dintre noi primul. Dacă în liceu era la modă să avem un telefon ultimul răcnet sau un iPod, acum ar fi cazul să ne gândim şi la câteva instrumente utile, care să ne ajute să trecem mai uşor peste cursuri şi mai ales peste examene. Dar nici distracţia nu trebuie neglijată căci, vorba aceea, dacă nu în studenţie atunci când? Iată aşadar o listă cu recomandări, sperăm noi utile tinerilor studenţi.

Multifuncţionala (imprimantă, scanner, copiator)

În mod normal, multifuncţionala este folositoare pentru că te scuteşte de drumul până la centrele de printare / scanare. Pe de altă parte, consumabilele sunt foarte scumpe şi nu prea merită investiţia, decât dacă o foloseşti ocazional sau apelezi la kit-uri de reîncărcare şi cartuşe alternative.

Preţ estimativ: 300 de lei

Laptopul

Să ai un laptop în ziua de azi nu mai este un moft, iar pentru un student aş spune că reprezintă chiar o necesitate. În primul rând, dacă locuieşti în cămin vei dori să economiseşti cât mai mult spaţiu. Apoi, în desele drumuri pe care le vei avea (atât legat de facultate cât şi legat de găsirea unui job part-time), laptopul te va ajuta mai mult decât un sistem desktop (excepţie pentru studenţii care au nevoie de procesare video şi imagine la nivel profesional). Îţi dau doar un exemplu: realizezi proiecte part-time de acasă, dar nu doreşti să stai ţintuit în scaun sau poate îi deranjezi pe alţii. În aceaste situaţii, iei frumos laptopul, te aşezi undeva la iarbă verde sau la o terasă liniştită şi îţi vezi de treabă relaxat. Reţelele Wi-Fi sunt tot mai răspândite, iar serviciile de date prin 3G/HSDPA nu mai costă atât de mult ca în trecut.

Preţ estimativ: 1800 de lei

Stick-ul de memorie / HDD-ul portabil

Cred că şi străbunicul, dacă ar mai trăi, şi-ar cumpăra un stick de memorie pe USB. Nu costă mult, poate fi agăţat şi purtat ca breloc, iar capacităţile de stocare sunt acum suficiente chiar şi pentru a transporta filme High Definition. Atenţie însă la vitezele de transfer care, în cazul stick-urilor ieftine, sunt destul de mici.

HDD-ul portabil este ceva mai scump, are dimensiuni mari dacă îl comparăm cu memory stick-ul şi este sensibil la şocuri. Avantajele sale ţin de viteza de transfer şi de capacitatea de stocare mare. Aşadar, dacă vrei să transporţi zeci de filme şi eşti genul de om pentru care fiecare secundă contează, un HDD extern este de preferat în locul stick-ului.

Preţ estimativ: 120 de lei (memory stick, 16 GB), 220 de lei (HDD extern, 250 GB).

Accesorii pentru copiat la examene

Nu încurajăm copiatul, dar ştim din proprie experienţă că la unele examene, oricât de bine pregătiţi am fi, metodele ciudate de examinare ale unor profesori ne împing la gesturi extreme (bine, pentru cei mai mulţi foarte naturale, să recunoaştem).

Clasica fiţuică nu mai este demult de actualitate, iar pixul cu cerneală invizibilă este şi el fumat. În ziua de azi se copiază folosind telefonul mobil, de obicei în tandem cu diverse accesorii. Acestea pot fi căşti wireless minuscule sau căşti normale cu fir, recomandate mai cu seamă pletoşilor. Dacă look-ul nu te avantajează, află că există şi alte gadgeturi care cu greu pot stârni suspiciuni - spre exemplu ochelarii de vedere cu handsfree care trimit sunetele prin microvibraţii pe osul mastoid, aflat în spatele urechii.

Preţ estimativ: 20 de lei (handsfree normal), 200 de lei (microcască wireless sau ochelari cu handsfree).

Aparatul de tuns

Aparatul de tuns te scuteşte de cheltuiala cu frizerul. În plus, dacă locuieşti în cămin şi îi ajuţi şi pe colegi să scape de podoaba capilară, îţi poate asigura banii necesari pentru berea şi şaorma zilnică.

Preţ estimativ : 150 de lei.

Sex counter-ul (numărător sexual)

Studenţia înseamnă de fapt petreceri destrăbălate şi numeroase aventuri (câtă vreme nu urmezi vreo facultate prea tehnică - prietenii ştiu de ce), aşa că un astfel de accesoriu s-ar putea dovedi util în monitorizarea şi, de ce nu, îmbunătăţirea performanţelor sexuale.

Păcat că acest model a fost scos din fabricaţie, dar cu siguranţă există alternative pe care cei curioşi le vor descoperi fără probleme.

Preţ: -

Fără să intrăm în detalii, iată şi alte gadgeturi pentru studenţi:

  • calculator ştiinţific;
  • desfăcător de vin cu termometru;
  • e-book reader (Amazon Kindle, Sony Reader);
  • bormaşină şi trusă de scule;
  • tuner TV pe USB;
  • cleşte de sertizat.

Dacă am omis ceva, nu vă sfiiţi să ne comunicaţi.