Gata cu marea mahmureală, a apărut băutura alcoolică ideală

Până acum, băuturile alcoolice anti-mahmureală erau doar pentru detectivi, agenţi sub acoperire, spioni şi alţi indivizi misterioşi îmbrăcaţi în negru. Lăsând la o parte activităţile de tip "undercover", cercetătorii coreeni şi-au dorit ca şi oamenii obişnuiţi să se bucure de o petrecere înecată în alcool fără ca a doua zi să sufere de dureri de cap, iar în acest sens au găsit o soluţie de anihilare a efectelor nedorite: alcoolul oxigenat. Sună ciudat, dar din studii şi experimente reiese că, pe măsură ce băutura este îmbogăţită cu oxigen, timpul necesar revenirii la normal după o beţie scade semnificativ (vezi tabelul de mai jos).

Experiment

Şi testul practic a dat rezultate pozitive. Persoanele care au consumat băuturi modificate şi-au revenit mai repede decât cei care au optat pentru alcoolul pur.

Soju, băutura alcoolică anti-mahmureală

Chiar dacă rezultatele sunt încurajatoare, cercetătorii mai trebuie să determine ce fel de băuturi pot fi modificate şi în ce măsură se păstrează gustul original. Până una alta, coreenii au lansat pe piaţă un astfel de brand ce promite nopţi fierbinţi, urmate de zile senine. Băutura poartă numele de O2 Linn şi nu este altceva decât Soju (băutură alcoolică tradiţională, distilată din orez) îmbogăţit cu oxigen.