Japonezii au inventat „soţia virtuală”

Asistenţii virtuali sunt din ce în ce mai răspândiţi, fiecare companie de tehnologie dezvoltând propria soluţie, însă compania Gatebox din Japonia doreşte să aducă această tehnologie la un alt nivel. Astfel a apărut dispozitivul Boku no Yome, care se traduce „soţia mea” din japoneză, un dispozitiv care foloseşte un asistent virtual pentru a simula o relaţie cu utilizatorul.

Boku no Yome este un dispozitiv nu foarte diferit de alte boxe inteligente cu display precum  Amazon Echo Show, însă foloseşte un display transparent pentru a afişa un personaj tridimensional în stil „anime” care ia forma asistentului. Aceasta poate controla toate dispozitivele inteligente din casă, asemeni altor soluţii de pe piaţă, însă vine şi cu o serie de funcţii exclusive.

De exemplu, în clipul de prezentare oficial lansat de Gatebox, „soţia virtuală” îi trimite utilizatorului mesaje pe telefon pe parcursul zilei, îl întreabă când ajunge acasă şi pregăteşte toate dispozitivele pentru a-i face viaţa confortabilă atunci când se întoarce de la lucru. Mai mult, aceasta poate să se uite la filme alături de utilizator.

Dispozitivul Boku no Yome costă aproximativ 1350 de dolari şi necesită un abonament lunar de 13,5 dolari pentru actualizări software şi noi funcţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult