Jia Jia este un robot care arată ca „o femeie adevărată” şi nu vrea să-i fie făcute poze de aproape

18.04.2016
Jia Jia este un robot care arată ca „o femeie adevărată” şi nu vrea să-i fie făcute poze de aproape
Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China au prezentat un robot la care au lucrat în ultimii trei ani. Jia Jia este capabil să afişeze expresii faciale similare cu cele umane, şi poate vorbi sau interacţiona cu persoanele aflate în vecinătate. 
 
Potrivit creatorilor, Jia Jia a fost gândit să arate „ca o femeie adevărată”. Robotul îşi mişcă buzele în concordanţă cu ceea ce vorbeşte. 
 
Citeşte şi: Un bărbat din Hong Kong a cheltuit 50.000 de dolari pentru a construi un robot Scarlett Johansson
 
Jia Jia este capabil să simtă atunci când cineva îi face o poză şi să comenteze. „Nu te apropia prea mult de mine atunci când îmi faci poză. Îmi va face faţa să arate grasă”, spune robotul. 
 
 
Deocamdată, robotul nu îşi poate mişca mâinile şi nici râde sau plânge, dar toate aceste caracteristici sunt pe lista celor care urmează să fie implementate. 
 
Cercetătorii doresc ca în final Jia Jia să dispună de capacitatea de a învăţa şi de a recunoaşte expresiile faciale ale oamenilor. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult