Marea Britanie a condamnat un suspect la închisoare pentru refuzul deblocării contului de Facebook

10.09.2018
Marea Britanie a condamnat un suspect la închisoare pentru refuzul deblocării contului de Facebook

Australia plănuieşte să adopte o lege care să poată pedepsi cetăţenii care refuză să îşi deblocheze dispozitivele electronice care ar putea oferi informaţii relevante pentru investigaţiile în curs de desfăşurare, însă Marea Britanie a trecut deja la fapte. Suspectul principal într-un caz de omucidere a fost arestat şi a primit 14 luni în închisoare pentru refuzul de a-şi debloca contul de Facebook pentru autorităţi.

Stephen-Alan Nicholson a pledat vinovat în faţa instanţei fiind acuzat de refuzul de a-şi debloca contul de Facebook, care ar putea oferi noi detalii despre cazul omunciderii fetiţei de 13 ani Lucy McHugh, care a fost găsită într-o pădure înjunghiată la o zi după ce a dispărut de acasă. Nicholson a fost în arest preventiv de pe 27 iulie pentru suspiciune de omucidere şi relaţii sexuale cu un minor, însă a fost eliberat pe cauţiune.

A fost eliberat însă un mandat pentru accesarea contului său de Facebook, pentru a verifica conversaţiile acestuia cu Lucy McHugh, care ar putea oferi detaliile necesare pentru a stabili vinovăţia sau nevinovăţia sa în acest caz. Nicholson a refuzat însă să se supuna, iar curtea a fost nevoită să îl condamne la pedeapsă la închisoare cu executare. Autorităţile au încercat să ia legătura şi cu Facebook pentru a accesa aceste informaţii, însă compania a refuzat să deblocheze contul privat al unui utilizator de-al său.

Nicholson a justificat refuzul deblocării contului spunând că informaţiile sale private ar putea dezvălui informaţii despre consumul său de cannabis, lucru care i-ar aduce alte acuzaţii la dosar. Momentan, cazul nu a fost rezolvat, iar Nicholson nu poate fi condamnat pentru uciderea lui Lucy McHugh.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult