Microsoft prezintă holoportarea, tehnologia care permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unui obiect 3D [VIDEO]

Autor: Adrian Popa 28.03.2016
Va mai trece mult timp până când omenirea va dezvolta o tehnologie care să permită teleportarea de fiinţe şi obiecte aşa cum am văzut în universul SF Star Trek. În acest moment există, însă, holoportarea, o modalitate de comunicare pe care am descoperit-o prima dată în seria Star Wars.
 
Această tehnologie, dezvoltată de Microsoft, permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unor modele 3D.
 
 
Astfel, o persoană aflată în America poate participa, prin intermediul hologramei sale, la un eveniment care are loc în Europa. 
 
Citeşte şi: Microsoft a început livrările pentru Surface Hub, televizorul inteligent pentru business care costă 9.000 de dolari
 
Interacţiunea între modelul 3D şi o persoană se poate face într-un mod natural, ca şi cum s-ar afla faţă în faţă, după cum se vede în clipul publicat de Microsoft.
 
 
Tehnologia a fost dezvoltată special pentru HoloLens, dispozitivul pentru realitate augmentată dezvoltat de Microsoft.
 
Holoportarea foloseşte mai multe camere 3D care surprind subiectul din mai multe unghiuri pentru a-i forma imaginea holografică. Această imagine este transmisă şi poate fi văzută de către un subiect aflat la distanţă, care poartă un headset HoloLens.