Motivul pentru care atât de multe personaje populare din desene animate sunt galbene

01.05.2017
Motivul pentru care atât de multe personaje populare din desene animate sunt galbene

Este imposibil să nu fi observat că multe personaje din desene animate celebre precum „The Simpsons”, „Sponge Bob” sau „Adventure Time” sunt galbene. Această culoare nu a fost aleasă la întâmplare.

 

Culoarea unui personaj este aleasă pentru a complementa fundalul. Galbenul este preferat deoarece se află în contrast direct cu albastrul pe roata de culori RGB folosită pentru ecranele televizoarelor.

 

 

În „Sponge Bob”, în cea mai mare a timpului acţiunea se petrece în oceanul albastru, de aceea Bob este galben. În alte desene animate o mare parte din acţiune are loc sub cerul liber, albastru, iar galbenul ajută la evidenţierea personajelor.

Cea de sus nu este singura explicaţie. În psihologie, această culoare este asociată cu sentimente de fericire, joacă şi căldură. Acestea sunt trăsături pe care le întâlnim la multe dintre personajele de culoare galbenă.

 

 

Creatorii „The Simpsons” au ales galbenul şi deoarece culoarea făcea show-ul uşor de identificat de telespectatorii care schimbau canalele în căutarea a ceva interesant.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult