Pentagonul invită hackerii să îi atace site-urile

03.03.2016
Pentagonul invită hackerii să îi atace site-urile

Pentagonul a lansat un program fără precedent pentru o organizaţie guvernamentală din SUA. US Department of Defense i-a invitat pe hackeri să atace site-urile şi reţelele sale pentru a descoperi vulnerabilităţi. Cei care găsesc breşe de securitate sunt răsplătiţi cu bani şi beneficii de imagine.

Programul „Hack the Pentagon” este unul pilot şi, dacă se dovedeşte a fi un succes, ar putea fi continuat pe termen lung.

„Îi provoc mereu pe oamenii noştri să gândească în afara cutiei cu cinci laturi care este Pentagonul”, a declarat  Ashton Carter, secretarul de stat american pentru Apărare, la anunţarea programului.

Pot participa la atacurile asupra „Uncle Sam” doar hackeri din SUA.  „Hack the Pentagon” este gândit după modelul programelor similare oferite de mari companii din tehnologie.

Programul a fost anunţat de Carter după ce acesta a vizitat Silicon Valley pe 2 februarie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult