Prima ediţie a World Drone Prix, competiţie dedicată dronelor, a fost câştigată de un adolescent de 15 ani [VIDEO]

14.03.2016

Dubai a fost prima ţară care a organizat o competiţie oficială dedicată dronelor – World Drone Prix. Premiul cel mare, în valoare de 250.000 de dolari, a fost câştigat de britanicul Luke Bannister, în vârstă de 15 ani, membru al echipei Tornado X-Blades Banni-UK.

Adolescentul şi-a pilotat drona prin traseul cu obstacole prin intermediul camerei montate în faţa acesteia şi unui headset special.

Bannister, un pilot de dronă cunoscut deja în comunitate, a obţinut cel mai bun timp şi s-a clasat în fruntea clasamentului. La competiţie au participat 150 de echipe din toată lumea.

World Drone Prix a oferit premii totale în valoare de 1 milion de dolari, iar le eveniment au participat 2.000 de spectatori.


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult