Secrete legate de avionul F-35 au ajuns pe mâna hackerilor

12.10.2017
Secrete legate de avionul F-35 au ajuns pe mâna hackerilor
Informaţii „sensibile” despre avioanele F-35 şi P-8 au ajuns pe mâna hackerilor, după ce serverele unui subcontractor australian au fost compromise. Pentru atac a fost folosită o unealtă preferată de atacatori chinezi. 
 
Serverele firmei atacate, care are doar 50 de angajaţi, au fost compromise în luna iulie a anului trecut, dar serviciile secrete australiene au aflat despre acest lucru abia în noiembrie. Peste 30 GB de date „sensibile”, potrivit unui reprezentant al Australian Signals Directorate (ASD), au fost furate. Acestea includeau informaţii confidenţiale despre F-35, cel mai nou avion multirol american, şi despre P-8, o areonavă specializată în lupta anti-submarin şi misiuni de recunoaştere.
 
Din ancheta realizată de serviciul secret ASD a rezultat că în reţeaua subcontractorului existau servicii care aveau ca parole „admin” şi „guest”. 

Australia a promis că va cumpăra 72 de avioane F-35A, în valoare de 17 miliarde de dolari. Ministrul Apărării Christopher Pyne a încercat să calmeze spiritele şi a declarat că datele furate erau „comerciale” şi „nu sunt periculoase” din punct de vedere strategic. El a refuzat să spună cine crede că se află în spatele atacului. 

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult