Secrete legate de avionul F-35 au ajuns pe mâna hackerilor

Informaţii „sensibile” despre avioanele F-35 şi P-8 au ajuns pe mâna hackerilor, după ce serverele unui subcontractor australian au fost compromise. Pentru atac a fost folosită o unealtă preferată de atacatori chinezi. 
 
Serverele firmei atacate, care are doar 50 de angajaţi, au fost compromise în luna iulie a anului trecut, dar serviciile secrete australiene au aflat despre acest lucru abia în noiembrie. Peste 30 GB de date „sensibile”, potrivit unui reprezentant al Australian Signals Directorate (ASD), au fost furate. Acestea includeau informaţii confidenţiale despre F-35, cel mai nou avion multirol american, şi despre P-8, o areonavă specializată în lupta anti-submarin şi misiuni de recunoaştere.
 
Din ancheta realizată de serviciul secret ASD a rezultat că în reţeaua subcontractorului existau servicii care aveau ca parole „admin” şi „guest”. 

Australia a promis că va cumpăra 72 de avioane F-35A, în valoare de 17 miliarde de dolari. Ministrul Apărării Christopher Pyne a încercat să calmeze spiritele şi a declarat că datele furate erau „comerciale” şi „nu sunt periculoase” din punct de vedere strategic. El a refuzat să spună cine crede că se află în spatele atacului. 

 
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat