“Smell-O-Vision” îţi ascute simţul olfactiv, pe bune

“Smell-O-Vision” îţi ascute simţul olfactiv, pe bune

Calitatea imaginii şi sunetul 3D Surround nu mai sunt de ajuns pentru a atrage destui clienţi, în cazul firmelor de închirieri DVD. Pentru a impulsiona lumea în această direcţie, Wal-Mart vrea să introducă în viitorul apropiat playere DVD ce emană tot felul de “miresme”.

Acest lucru se va face cu ajutorul tehnologiei “Smell-o-Vision”, reprezentată de un dispozitiv microelectronic (wafer), încorporat în DVD player care ne va „mângâia” simţul olfactiv. Ca să fiu mai explicit, gândiţi-vă la filmul „American Beauty” şi la scena cu una dintre fanteziile lui Lester: Angela, în cada plină cu petale de trandafir. Oare cum s-ar simţi ? Sau imaginaţi-vă un cadru romantic cu doi indragostiţi, pe o pajiste plină cu flori salbatice de primăvară… cred că ar fi o experienţă interesantă.

“Partea întunecată” a lucrurilor apare odată cu vizionarea filmelor mai puţin plăcute din punct de vedere al mirosului. Probabil că va exista o opţiune de genul “Turn Off Smell of Vision Technology” sau pur şi simplu pentru unele filme nu se va introduce acest suport.

O alta problemă este cea legată de amestecul de “parfumuri” ce se va produce în cameră, pe parcursul urmăririi peliculei. Părerea mea este că nu va avea succes o astfel de tehnologie. Singurul experiment efectuat cu “Smell-O-Vision” s-a petrecut într-un cinematograf din S.U.A., în timpul rulării filmului “Scent Of Misery” (1960). Întrebaţi-vă acum de ce s-a intâmplat doar o dată?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News