Snapdragon 820, primul chipset care oferă protecţie antivirus implementată prin hardware

01.09.2015

Prin inovaţia adusă de Qualcomm, monitorizarea aplicaţiilor şi blocarea acelora care prezintă comportament suspicios va putea fi realizată mai eficient şi cu un impact mai redus asupra performanţelor dispozitivelor.

Implementată la nivel de hardware în chipsetul Snapdragon 820, tehnologia numită Smart Protect oferă monitorizarea aplicaţiilor instalate pe dispozitiv, emiţând alerte pentru cele la care este detectat un comportament suspect sau alte anomalii nedepistate de soluţiile antivirus convenţionale.

Spre deosebire de soluţiile antivirus implementate prin software, care realizează identificarea formelor de malware comparând semnătura acestora unei liste de ameninţări cunoscute, funcţia Smart Protect monitorizează în mod direct ce se întâmplă pe telefon, avertizând imediat ce este detectat un comportament suspicios. Sistemul poate identifica inclusiv ameninţări nou apărute, care nu sunt incluse în bazele de semnături folosite de soluţiile anti-malware tradiţionale.

Snapdragon 820, primul chipset care oferă protecţie antivirus implementată prin hardware

Potrivit lui Asaf Ashkenazi, director al diviziei product management în cadrul Qualcomm, utilizatorii vor primi ˝notificări aproape instantanee la detectarea activităţilor neaşteptate şi încălcări ale intimităţii˝. În plus, deoarece tehnologia este implementată prin hardware, rapoartele vor fi păstrate offline şi fără a consuma în mod excesiv bateria dispozitivului.

Momentan, disponibilă doar pe dispozitive echipate cu chipsetul Snapdragon 820, tehnologia Smart Protect va fi folosită în completarea protecţiei oferită deja de produsele antivirus comerciale, compania colaborând pentru asta cu Avast, AVG, Lookout şi alte companii de securitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult