Sony a lansat o nouă versiune a căţelului-robot Aibo

Sony a lansat o nouă versiune a căţelului-robot Aibo

Îmbunătăţit pe durata a 10 ani, căţeluşul robotizat Sony Aibo este capabil acum să formeze legături emoţionale cu membrii familiei, să exprime afecţiune şi să se comporte ca un adevărat companion.

Adus şi mai aproape de aspectul unui câine real, Aibo se poate deplasa fără a fi trădat de stângăcia unui robot, corpul cu 22 axe de mobilitate fiind controlat în cel mai mic de taliu de un sistem computerizat. Ochii prevăzuţi cu ecrane OLED sunt controlaţi în tandem cu mişcările corpului, având un rol esenţial pentru nuanţarea gesturilor exprimate şi stabilirea unei legături emoţionale membrii familiei.

La interiorul carcasei din plastic, fiecare exemplar Aibo ascunde un mini-computer prevăzut cu procesor quad-core, conectivitate LTE şi WiFi, conectat la o reţea impresionantă de senzori pentru proximitate, camere video, patru microfoane distincte, difuzor, motoraşe pentru mişcare şi giroscoape. Acumulatorul încorporat permite aproximativ două ore de activitate, urmată de 3 ore repaus pentru încărcare.

Conectat permanent la o reţea de procesare neurală, fiecare „căţeluş” Sony Aibo este capabil să răspundă la comenzi vocale şi să înveţe ce anume îl face fericit pe stăpânul său. La fel ca originalul pe care încearcă să îl imite, Aibo va memora organizarea locuinţei, învăţând cum să evite obstacole şi să aleagă ruta cea mai directă între locaţiile de interes.

 

Pe lângă interacţiune directă şi comenzi vocale, roboţelul Aibo poate fi controlat şi prin intermediul aplicaţiei My Aibo, disponibilă pentru Android, iOS şi în versiune web. Aici pot fi ajustate setările de personalitate, putem vedea pozele obţinute de căţeluş şi instala noi „trucuri” şi experienţe achiziţionate din Aibo Store.

Disponibil în Japonia, roboţelul Sony Aibo poate fi comandat pentru echivalentul a 1739 dolari, livrările urmând să înceapă după data de 11 ianuarie. Costul nu include şi abonamentul la serviciul de inteligenţă artificială, esenţial pentru a da căţeluşului Aibo personalitate. Acesta costă aproximativ 27 dolari pe lună, dar poate fi achiziţionat şi în pachet pre-plătit cu o durată de 3 ani, plătind încă 790 dolari peste preţul de achiziţie al roboţelului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult