SpaceShipTwo, turismul spaţial este gata să reînceapă

SpaceShipTwo, a doua aeronavă destinată zborurilor comerciale în spaţiu (după SpaceShipOne, acum retrasă din circulaţie) va fi dezvăluită oficial la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact pe 10 decembrie. Amatorii de senzaţii rarisime se vor putea îmbarca însă abia din 2011 căci atunci sunt programate primele zboruri. Este taman bine pentru că aşa avem timp să punem bani deoparte - o astfel de călătorie costă nu mai puţin de 200.000 $.

Din păcate, un simplu calcul ne arată că nici măcar un salariu baban de 4000 $ / lună nu ne ajută prea mult - ar trece peste patru ani ca să ajungem la suma cerută de compania Virgin Galactic, chiar dacă am economisi întregul venit.

Mai mult decât atât, dacă e să glumim un pic, o perioadă de patru ani ar însemna nu doar pierderea unui loc exclusivist într-o expediţie de neuitat alături de miliardarii planetei, ci şi trecerea peste pragul apocaliptic 2012. Se zvoneşte însă că preţul va fi decimat mai târziu şi va ajunge undeva în jurul a 20.000 $ - sperăm noi înainte de 2012.

Revenind la aspectele serioase, un zbor cu SpaceShipTwo ne va oferi o privelişte asupra planetei de la o altitudine de peste 100 de Km. Din totalul de 2,5 ore alocate călătoriei, şase minute vor fi petrecute în imponderabilitate. Cine are bani şi curaj, merită să încerce. Restul ne vom rezuma în continuare la documentare cu tematică spaţială.

SpaceShipTwo