Staţii de încărcare solare pentru smartphone-uri – proiect pilot în New York

Staţii de încărcare solare pentru smartphone-uri - proiect pilot în New York

În ţări civilizate, unde mobilierul stradal nu este distrus sau vandalizat săptămânal, amplasarea unor staţii de încărcare pentru telefoanele mobile este o idee foarte bună. Un proiect pilot a fost implementat în New York, iar americanii din marele oraş se vor putea bucura iniţial de 25 de staţii, alimentate cu energie solară. Operatorul de telefonie mobilă AT&T va sponsoriza proiectul, iar staţiile au fost create de studioul de design Pensa. Panourile solare montate pe fiecare staţie/stâlp oferă o putere de 15 W şi pot funcţiona timp de cinci zile în care cerul a fost acoperit de nori.

Staţiile de încărcare solară pentru smartphone-uri

Fiecare stâlp oferă trei staţii de reîncărcare, dotate cu o măsuţă mică şi mufe USB. Conectorul microUSB, cel mai folosit de majoritatea smartphone-urile este una din opţiunile pe care le au cei interesaţi. Cei care au un iPhone 5 vor fi nevoiţi să aibă cablul la îndemână. Staţia oferă o mufă USB standard de tip mamă. Puterea de încărcare nu pare să fie foarte mare, în condiţiile în care o încărcare de 30 de minute ar trebui să aducă bateria la 30% în medie. Staţiile sunt rezistente la apă şi alte intemperii, iar panourile solare le fac independente de reţeua electrică a oraşului.

Suportul pentru telefon şi cablurile oferite

Mi-ar fi plăcut să spun că un astfel de proiect ar fi interesant şi pentru Capitala noastră, însă nu vreau să ştiu în ce stare vor fi staţiile la mai puţin de o lună după instalare. Pe de altă parte, o idee interesantă ar fi ca staţia să includă şi o umbrelă generoasă, pentru acele zilele călduroase ori ploioase.

Schiţa unei staţii de încărcare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News