Un profesor din Ghana le predă elevilor informatica, deşi nu dispune de un calculator. Povestea le-a atras atenţia celor de la Microsoft

02.03.2018
Un profesor din Ghana le predă elevilor informatica, deşi nu dispune de un calculator. Povestea le-a atras atenţia celor de la Microsoft

Un profesor din Ghana, care le predă elevilor informatica, deşi nu are un calculator, a devenit celebru în mediul online.

 

Dascălul din Kumasi a folosit tabla pentru a desena o schemă destul de fidelă a programului de editare Microsoft Word, scrie Gândul. „Este foarte distractiv să predau IT&C în Ghana”, a declarat profesorul pe Facebook, în dreptul fotografiilor devenite virale.

 

După ce fotografiile au fost distribuite de mii de ori, Microsoft a promis că-i va oferi dascălului un echipament IT complet. „Îmi iubesc elevii şi trebuie să înţeleagă ceea ce le predau”, a declarat Owura Kwadwo – presupusul pseudonim al profesorului Richard Appiah Akoto.

 

 

Şcoala lui Akoto nu are calculatoare încă din 2011, în ciuda faptului că elevii susţin examene în tehnologia informaţiei, ca parte a intrării la liceu. Foarte mulţi utilizatori de internet şi-au manifestat solidaritatea faţă de dascălul dedicat.

„Nu este prima dată când desenez acest program. Fac asta ori de câte ori este nevoie”, a mărturisit Akoto. „Îmi place să public fotografii pe Facebook, să le vadă lumea. Nu credeam că o să aibă un asemenea impact”, a mai spus dascălul.

 

Duminică, antreprenorul Rebecca Enonchong le-a cerut celor de la Microsoft Africa să-i furnizeze profesorului echipamentul IT necesar predării în bune condiţii. „Sunt sigură că-l puteţi ajuta”, a sugerat aceasta. Marţi, Microsoft a declarat că-i va trimite lui Akoto un computer şi îi va oferi acces la materiale educaţionale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult