Un smartphone i-a salvat viaţa unei participante la concertul din Las Vegas, unde sute de oameni au fost împuşcaţi

04.10.2017
Un smartphone i-a salvat viaţa unei participante la concertul din Las Vegas, unde sute de oameni au fost împuşcaţi
O femeie a scăpat cu viaţă din atacul de la Las Vegas datorită smartphone-ului ei. Un glonţ a lovit iPhone-ul femeii şi apoi a ricoşat. Telefonul a fost fotografiat de către şoferul de taxi cu care femeia a plecat acasă, iar imaginea a ajuns pe internet. Identitatea acesteia nu este cunoscută. De asemenea, nu se ştie unde ţinea femeia telefonul atunci când a fost lovit de glonţ şi nici dacă glonţul l-a lovit direct sau după ce a ricoşat din altceva. 
 
În urma atacului au murit 59 de persoane, iar alte 527 au fost rănite. Oamenii participau la un festival de muzică country. 
 
 
Nu este prima dată când un smartphone opreşte un glonţ. În 2014, un poliţist din Brazilia a scăpat nevătămat după ce telefonul lui, un Nokia Lumia 520, a oprit un glonţ tras de un hoţ care încerca să-i jefuiască părinţii. 
 
 
Mai mult, în 2013 un HTC Evo 3D i-a salvat viaţa unui angajat dintr-o benzinărie. Bărbatul ţinea telefonul în buzunarul de la piept când un hoţ a încercat să jefuiască staţia. După ce nu a reuşit să deschidă casa de bani, infractorul a tras un foc, iar glonţul a fost oprit de telefonul angajatului. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult