Acest panou solar revoluționar produce electricitate și până la 10 litri de apă potabilă zilnic

22.06.2023
Acest panou solar revoluționar produce electricitate și până la 10 litri de apă potabilă zilnic

SOURCE este un panou solar revoluționar care produce, pe lângă energie verde, apă potabilă mineralizată cu calciu și magneziu.

Potrivit producătorului, dispozitivul funcționează în orice tip de climat și în „aproape orice zi a anului”.

Sistemul folosește energia solară pentru a transforma vaporii de apă din aer în apă lichidă. Energia electrică produsă nu poate fi folosită în alte scopuri.

Panourile au fost gândite pentru a fi montate pe acoperișuri, iar producția zilnică de apă este de 4 – 10 litri. Aceasta diferă în funcție de condițiile climatice și cele meteo.

Apa este colectată într-un rezervor inclus, cu capacitate de 30 de litri, apoi este mineralizată cu calciu și magneziu. Panoul poate fi legat direct la un robinet sau la un aparat care purifică apa.

Citește și: Mini panou solar „origami”, care devine de opt ori mai mic într-o secundă, lansat

Filtrele panourilor trebuie schimbate anual, iar cartușul care include mineralele trebuie schimbat o dată la cinci ani. Clienții pot încheia un abonament prin care aceste produse sunt livrate la ei acasă atunci când vine timpul.

Potrivit producătorului, un panou produce, în timpul vieții, echivalentul 43.800 de sticle de apă.

Compania oferă soluții pentru consumatori și firme. Un panou SOURCE nu este ieftin. Modelul rezidențial Hydropanel R3 costă 2.950 de dolari. Prețul scade dacă sunt achiziționate mai multe unități, iar 10% din bani merg către programe de îmbunătățire a accesului la apă potabilă din lume.

La nivel mondial, peste două miliarde de oameni trăiesc în zone în care accesul la apă este dificil. Problema se va înrăutăți din cauza încălzirii globale.

Foto: Source.co

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult