Microsoft Business Summit 2018. Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România: Companiile ar trebui să se folosească de tehnologie pentru a se extinde pe noi pieţe. UiPath este un exemplu

07.11.2018
Microsoft Business Summit 2018. Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România: Companiile ar trebui să se folosească de tehnologie pentru a se extinde pe noi pieţe. UiPath este un exemplu

Companiile ar trebui să fructifice oportunităţile de expansiune pe noi pieţe pe care le oferă tehno­lo­gia, dar şi să fie atente la soluţii precum cele de inteligenţă arti­fici­ală, pentru că acestea vor exploda în anii următori şi vor influenţa de o manieră covâr­şitoa­re economia, au declarat repre­zen­tanţii gi­gantului american Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori globali de tehnologie, de pe scena evenimentului Micro­soft Business Sum­mit, organizat marţi, 6 noiembrie, în Bucureşti.

„Tehnologia de cloud care este disponibilă astăzi îi permite oricărui start-up să devină un ju­cător de top la nivel global. Sper că sunteţi fa­miliari cu UiPath, care este o firmă românească, a fost fondată în Bucureşti acum 4-5 ani şi acum este unul dintre liderii, dacă nu chiar cel mai mare jucător de pe piaţa de auto­matizare a proceselor prin roboţi software. Au printre clienţi 700 dintre cele mai mari firme din lu­me, au ajuns la peste 1.000 de angajaţi“, a de­clarat Philippe Rogge, preşedintele Microsoft CEE.

„Pentru mine aceasta este cealaltă faţetă a transformării digitale – nu trebuie să fii o companie cu tradiţie pentru a vedea ce poate face cloudul pentru tine, iar cu o idee grozavă poţi deveni lider global. Să porneşti la drum din Bucureşti are o serie de avantaje dacă te gândeşti la educaţie, la conectivitatea la internet, aveti multe atuuri aici. Am fost copleşit când am văzut viteza netului din România, medaliile pe care le obţin românii la competiţiile olimpice, nivelul educaţiei în matematică şi tehnologie. Deja aveţi o serie de avantaje, iar dacă exploataţi accesul la cloud, oricine poate deveni un jucător global în business. Ar trebui să fiţi mândri de ceea ce face UiPath şi acest exemplu să inspire mai multe companii din alte industrii să crească şi pe plan extern“, a adăugat reprezentantul Microsoft. (…)

Citeşte mai mult pe ZF.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News