Asus O!Play TV Pro: ideal pentru filme de cea mai bună calitate

Asus O!Play TV Pro: ideal pentru filme de cea mai bună calitate

Fie că îl pui în sufragerie sau în dormitor, Asus O! Play TV Pro e musai să facă echipă cu un LCD TV sau cu un monitor modern. Nu că ar face nazuri dacă îl conectezi la un monitor sau televizor cu tub catodic, dar e păcat să nu profiţi de ceea ce poate. În primul rând, să ruleze filme HD şi Full HD.

În al doilea rând, dacă ai în casă şi o conexiune la Internet (LAN sau Wireless), poţi accesa de pe O! Play o mulţime de site-uri de socializare şi divertisment. Iar asta nu e tot. Player-ul Asus include şi un slot cu rack pentru HDD-uri de 3.5 inch (suportă HDD-uri de maximum 3 TB). Prin intermediul funcţiei de NAS (Network Attached Storage), poţi accesa şi organiza informaţiile de pe el, de la un alt computer.  Sau, dacă foloseşti funcţia PVR, poţi înregistra direct meciurile şi emisiunile TV preferate.

Cred că v-aţi făcut o primă impresie despre cât de capabilă este această cutiuţă neagră ce stă discret pe măsuţă, sub televizor.  Este silenţiosă şi eficientă faţă de un PC sau laptop, în sensul în care desigur vrem să ne relaxăm la un film şi nu să muncim.

Asus O!Play TV Pro

Player-ul care ştie tot

Asus O!Play TV Pro recunoaşte aproape toate fişierele ce implică direct sau indirect conţinut video. Iar când spunem indirect ne referim la imagini ISO, pe care jucăria noastră ştie să le emuleze. Cât despre restul formatelor şi extensiilor, menţionăm doar câteva din cele peste 50 pe care le recunoaşte: MKV, AVI, MPEG 1/2/4, MVA, MP3, MP4 şi formate video 3D.

Accesarea conţinutului  se poate face prin intermediul port-urilor USB 2.0 şi USB 3.0 (conectare HDD extern, stick de memorie), prin SATA-ul intern (HDD-ul introdus în rack se conectează pe o astfel de interfaţă), prin cititorul de carduri (SD/MMC/MS/xD) sau folosind reţelele LAN / wireless.

Interfaţa de navigare prin meniu este bine structurată. Avem următoarele secţiuni: Online Media, NAS, File Manager, Setup, DTV, Schedule REC, Movies, Photo.

Configurarea accesului la reţeaua wireless se face din Setup, prin scanarea spot-urilor. Subliniem acest lucru, player-ul nu scanează automat “by default” şi, pentru a putea realiza o conexiune, trebuie să efectuaţi manual această operaţiune.

Asus O!Play TV Pro

Dacă televizorul nu este capabil de recepţia programelor digitale prin DVB-T (sau aveţi doar monitor), puteţi folosi player-ul Asus pentru a prinde astfel de posturi. Trebuie doar să conectaţi o antenă DVB-T la el şi să accesaţi funcţia digital TV. Sau conectaţi cablul coaxial şi scanaţi toate posturile oferite de operator.

Revenind la funcţia de bază, aceea de redare filme, să spunem că player-ul oferă un meniu amplu pentru configurarea opţiunilor, inclusiv pe partea de subtitrări. Poţi selecta font-ul, culoarea, dimensiunea şi modul de decodare a subtitrării (Western, Central European etc). Merge inclusiv să poziţionezi subtitrarea sau să o sincronizezi dacă este decalată.

Încărcarea unui film Full HD se face aproape instantaneu, iar derularea de asemenea e rapidă. Asus O! Play este excelent optimizat pentru redarea multimedia, în special video.

Sunt însă şi câteva lucruri care nu mi-au plăcut la O!Play TV Pro. Unul dintre ele este controlul rudimentar asupra aplicaţiilor Internet. Pe You Tube nu poţi selecta calitatea redării, iar pe Facebook nu am reuşit să mă conectez din pricina unei erori inexplicabile (nici măcar nu se încărca pagina pentru autentificare). De asemenea, lipsa unui browser HTML restrânge mult aria de acces la paginile online.

Plusuri şi minusuri

[+] Redă filme într-o multitudine de formate, inclusiv 3D, şi la rezoluţie Full-HD;

[+] Rack pentru HDD de 3.5 inch (HDD-ul nu este inclus în pachet);

[+] Conexiuni LAN şi Wi-Fi, suport NAS;

[+] Funcţii PVR şi DTV;

[+] USB 3.0, HDMI, cititor de carduri;

[-] Partea de Online Media lasă de dorit (nu are browser HTML, Facebook nu a putut fi accesat).

Asus O!Play TV Pro

Concluzie

Asus O!Play TV Pro nu este un simplu player multimedia ci un produs all-in-one foarte bun, cu o mulţime de facilităţi. Din păcate, nu este încă disponibil pe piaţa din România, dar reprezentaţii Asus au anunţat că player-ul va ajunge în magazinele autohtone undeva în luna martie a acestui an. Preţul recomandat de producător a fost stabilit la 849 lei (TVA inclus).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News