Actorul Will Smith a vrut să sărute androidul Sophia, dar s-a lovit de un zid

Actorul Will Smith a vrut să sărute androidul Sophia, dar s-a lovit de un zid

Potrivit unui futurolog cunoscut, Dr. Ian Pearson, până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. Totuşi, dacă ne luăm după întâlnirea „romantică” pe care actorul Will Smith a avut-o recent cu robotul umanoid Sophia, mai avem speranţe că nu vom fi înlocuiţi de maşini chiar şi în dormitor.

 

Artistul a marcat depăşirea pragului de 1 milion de abonaţi pe canalul lui de YouTube printr-o întâlnire romantică cu Sophia. La un moment dat Smith a încercat să sărute robotul, dar s-a lovit de un zid. Sophia l-a respins, la scurt timp după ce i-a spus că nu îi place muzica lui.

 

 

Sophia a fost dezvoltată de compania Hanson Robotics din Hong Kong, folosind tehnologii AI dezvoltate de Alphabet (Google) şi SingularityNET. Acest robot este primul care a primit cetăţenia unui stat, Arabia Saudită. Totuşi, unii experţi au spus că Sophia este o unealtă de marketing şi că adevărata inteligenţă artificială nu este aceasta.

 

Yann LeCun, şeful diviziei AI din cadrul Facebook, a declarat că Sophia este pentru această tehnologie „ceea ce este prestidigitaţia pentru magia adevărată”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult