Dacă roboţii se vor revolta, acest bărbat beat este de vină

Autor: Adrian Popa 26.04.2017
Dacă roboţii se vor revolta, acest bărbat beat este de vină

Roboţii nu vor avea nevoie de un pretext pentru a prelua controlul asupra planetei, dar, dacă vor căuta, totuşi, unul, s-ar putea să îl aibă deja. Un bărbat beat a fost arestat după ce a atacat un robot-paznic în Silicon Valley.

 

Jason Sylvain, în vârstă de 41 de ani, a lovit şi răsturnat robotul care patrula într-o parcare. Din fericire pentru viitorul umanităţii, robotul, care nu este înarmat, nu a fost avariat grav.

Robotul este un model Knightscope K5 care cântăreşte 125 de kilograme. K5 se deplasează pe roţi şi dispune de o serie de senzori şi camere care îi permit să se orienteze şi să monitorizeze anumite zone.

 

Un astfel de robot costă mai puţin decât un paznic uman. K5 poate fi operat timp de o oră pentru doar 6,25 dolari.

 

Nu este primul incident din Silicon Valley în care este implicat un astfel de robot. O astfel de maşinărie a izbit accidental anul trecut un copil de 16 luni într-un mall, doborându-l la podea. În loc să se oprească după impact, robotul a continuat să avanseze. 

 

 

Roboţii-paznici sunt din ce în ce mai populari. Universitatea Naţională de Apărare din China a prezentat în urmă cu câteva luni Anbot, un robot-poliţist. Scopul acestuia este să patruleze şi să protejeze anumite zone. Antbot este înarmat cu tasere. Cu o înălţime de 1,5 metri şi o greutate de 78 kilograme, robotul pare o combinaţie între R2D2 din „Star Wars” şi un Dalek din „Doctor Who”.