Apelurile VOIP, o prioritate pentru Facebook Messenger

24.04.2015
Apelurile VOIP, o prioritate pentru Facebook Messenger

Nu este de mirare că Facebook încearcă să separe Messenger de reţeaua sa de socializare. Popularitatea sa îi poate asigura succesul chiar şi fără legături mari cu serviciul principal. La numai un an după ce serviciul de mesagerie a primit funcţii de apeluri vocale prin internet, acesta a reuşit să acapareze 10% din totalul apelurilor VOIP de pe mobile la nivel global. Mark Zuckerberg se aşteaptă ca numărul de apeluri prin intermediul internetului să crască în următorii ani, în special datorită calităţii ridicate a sunetului.

Facebook Messenger devine astfel concurenţă importantă pentru servicii consacrate de apeluri VOIP precum Skype şi nu luptă de unul singur. Facebook deţine şi WhatsApp, care a primit luna trecută funcţii de apeluri vocale pe Android şi de curând, această capabilitate a ajuns şi pe iOS. Cu toate acestea, cele două aplicaţii de comunicare nu vor fi integrate. Acestea vor rămâne în continuare separate, însă vor servi acelaşi scop: vor asigura dominanţa Facebook în spaţiul comunicării mobile.

Pentru a se asigura că serviciile sale de voce vor continua să crească în popularitate, Facebook a lansat Hello, care oferă posibilitatea de respingere a apelurilor normale şi reapelarea prin intermediul Facebook Messenger. Având în vedere că există aproximativ 600 de milioane de utilizatori Messenger şi 800 milioane de utilizatori WhatsApp activi, compania recunoaşte că nu este departe de atingerea numărului maxim de utilizatori. Astfel, trebuie să descopere metode noi pentru a ţine utilizatorii existenţi interesaţi de aceste experienţe.

Cea mai bună parte a succesului Messenger este faptul că Facebook nu plănuieşte să monetizeze utilizarea funcţiilor de mesagerie. Aplicaţia pentru mobile a reţelei de socializare aduce acum 70% din veniturile companiei, iar asta permite aplicaţiei de mesagerie să funcţioneze pe gratis. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult