Apple anunţă recompense de până la 1 milion de dolari pentru semnalarea problemelor critice de securitate în produsele companiei

09.08.2019
Apple anunţă recompense de până la 1 milion de dolari pentru semnalarea problemelor critice de securitate în produsele companiei

Participant la conferinţa pe teme de securitate Black Hat 2019, ţinută în oraşul american Las Vegas, Apple a anunţat probabil cea mai mare recompensă în bani pusă la bătaie pentru semnalarea unei probleme de securitate în sofware-ul livrat pe telefoane iPhone.

Desigur, pentru acordarea recompensei este necesară întrunirea unor criterii stricte, vulnerabilitatea trebuind să fie din categoria celor cu importanţă critică pentru securitatea dispozitivelor. În plus, Apple urmăreşte o anumită categorie de atacuri, în care nucleul sistemului de operare iOS este compromis pentru a oferi acces nerestricţionat asupra dispozitivului folosind metode care nu implică nicio acţiune directă din partea utilizatorului.

Apple nu este la prima încercare de acest fel, însă campaniile precedente au avut recompense mult mai mici, care nu au depăşit 200.000 pentru semnalarea celor mai grave probleme.

De data aceasta, oficialii companiei merg şi mai departe, punând la dispoziţia experţilor in securitate cu reputaţie dovedită kit-uri iPhone modificate, având o parte dintre sistemele de securitate iOS deja dezactivate, în ideea de a permite investigarea mai uşoară a bug-urilor dificil de probat în condiţii normale de utilizare.

O posibilă explicaţie pentru insistenţa cu care Apple doreşte scoaterea la lumină a exploit-urilor care permit infiltrarea dispozitivelor iOS este ameninţarea tot mai mare venită din partea grupărilor de hackeri foarte experimentaţi, susţinuţi de actori statali pentru dezvoltarea de mijloace care să faciliteze desfăşurarea campaniilor de spionaj şi monitorizare în masă a utilizatorilor de dispozitive cu iOS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult