Cum accesezi Google Music din România

22.11.2011
Cum accesezi Google Music din România

Săptămâna trecută scriam despre lansarea oficială a noului seriviciu Google Music, o alternativă pentru iTunes. Din păcate, serviciul este momentan limitat la utilizatorii din Statele Unite. În continuare vă vom prezenta o modalitate prin care puteţi accesa acest serviciu fără a fi prezenţi peste ocean. Din fericire există o modalitate de-a accesa serviciul, iar dacă vi se pare că merită, puteţi urma paşii de mai jos.

Principala problemă

Atunci când un utilizator vrea să se conecteze la serviciul Google Music, gigantul software îi verifică IP-ul. Dacă acesta nu este din Statele Unite, conectarea este blocată. Se pare însă că Google nu este chiar atât de dur cu cei care nu sunt din ţara tuturor posibilităţilor şi acceptă conexiuni prin proxy-uri. Partea bună este că doar conectarea iniţială necesită un mic deranj din partea utilizatorului. După activarea serviciului, proxy-ul sau IP-ul din Statele Unite nu mai este necesar.

Cum obţinem un IP din Statele Unite

Sunt multe modalităţi de-a păcăli un program sau serviciu că avem un alt IP. Hacker-ii folosesc astfel de tehnici de foarte mult tip. Din fericire, există şi alternative gratuite şi legale pentru utilizatorul de rând. Cea mai populară este Tor. The Onion Router (Tor) este denumirea unui sistem menit să ofere utilizatorului un nivel sporit de anonimitate atunci când este online. Conectarea iniţială la Google Music folosind Tor este ceva mai complicată şi de aceea vă prezentăm înainte o modalitate alternativă ceva mai rapidă.

Hotspot Shield este o aplicaţie gratuită similară cu Tor, însă mult mai simplificată. Trebuie doar să accesaţi pagina web Hotspotshield.com, să descărcaţi şi să instalaţi aplicaţia. Ea permite conectarea la Internet folosind un IP din Statele Unite. Din păcate, aplicaţia de faţă nu a funcţionat în unele cazuri.

Folosind Tor

Aplicaţia Tor poate fi descărcată de pe site-ul proiectului. Odată rulată, va fi deschisă fereastra Vidalia Control Panel. Butonul verde din partea de sus, care arată ca o ceapă, trebuie să se facă verde, fiind confirmată conexiunea la reţeaua Tor. Puteţi să închideţi browser-ul pe care-l folosiţi deoarece nu vom avea nevoie de el pentru paşii următori.

Vidalia Control Panel

Pentru a ne conecta la un un IP din Statele Unite trebuie să edităm fişierul de configurare al aplicaţiei Tor. Primul pas este să apăsăm pe butonul View the Network din fereastra principală.

După deschiderea ferestrei cu Tor Network Map, va trebui să căutăm un nod din Statele Unite. În lista din coloana din stânga, alegeţi un nod cu steagul Statelor Unite, aflat pe o poziţie cât mai înaltă. Este posibil ca nodul ales să nu funcţioneze, aşa că s-ar putea să reveniţi la acest pas.

View the Network

Selectaţi un nod, apăsaţi click dreapta pe el şi alegeţi Copy->Fingerprint. Închideţi fereastra cu Network Map şi reveniţi la Vidalia Control Panel.

Settings->Advanced

Aici vom merge la Settings şi vom apăsa pe butonul Advanced. În tab-ul deschis, căutăm butonul „Edit current torrc” şi-l apăsăm. În noua fereastră deschisă avem un câmp mare pe care putem să-l edităm ca un fişier text. Ignorând liniile de text deja prezente, pe alte două rânduri va trebui să adăugăm următoarele:

ExitNodes ………
StrictExitNodes 1

Editarea fişierului de configurare

În locul …….. va trebui să dăm Paste la Fingerprint-ul pe care l-am copiat mai sus. Acel Fingerprint este o înşiruire de litere mari şi cifre. După ce aţi adăugat cele două rânduri în caseta de text, apăsaţi butonul Ok. Odată reveniţi la fereastra principală în Tor, opriţi şi reporniţi aplicaţia.

Dacă Tor nu se poate conecta la repornire, va trebui să reveniţi la pasul de căutare al nodului, menţionat mai sus şi să alegeţi un altul din Statele Unite. În cazul în care conectarea se face cu succes, Tor va deschide un browser portabil. Folosind acest browser, accesaţi adresa https://music.google.com şi introduceţi datele contului Google.

Pentru securitatea datelor, va trebui să confirmaţi celor de la Google că datele de contact sunt ale dumneavoastră răspunzând la o întrebare sau introducând numărul de telefon. După acestea, va trebui să acceptaţi condiţiile de utilizare pentru Google Music şi veţi avea acces la serviciul respectiv.

Google Music accesat din România

Din acest moment puteţi opri Tor şi închide browser-ul ataşat lui. Veţi putea să vă conectaţi acum fără probleme folosind browser-ul propriu. Mai multe detalii despre Google Music puteţi găsi în articolul de prezentare.

Android Market în Google Music

Urmărește Go4IT.ro pe Google News