Cum sa trimiti rapid un mail cu fisiere mari atasate

25.09.2007
Cum sa trimiti rapid un mail cu fisiere mari atasate

E frustrant cand vrei sa trimiti un clip video de 20MB, iar in casuta de mail incap doar 10MB. E enervant sa pierzi niste fisiere doar pentru ca hard disk-ul te-a lasat balta. Rezolvari exista, sunt gratuite si la indemana oricui si-a platit abonamentul de Internet la timp.

…trimiti rapid un mail cu fisiere mari atasate

Intri pe site-ul ArunaLabs – www.arunalabs.com.
Dai clic pe butonul "Aruna Send" care apare in stanga jos.

In stanga completezi adresa ta de mail, indici calea fisierului (maximum 100MB) de pe computer, iar in dreapta scrii adresa de mail a destinatarului si optional un mesaj.

Altele: Nu inchide fereastra in timpul transferului! In teste, transferul unui clip video de 16MB s-a desfasurat cu maximum 58 KB/s si a fost finalizat in aproximativ cinci minute. Destinatarul va primi pe mail linkul de la care poate descarca fisierul in maximum sapte zile. Dupa acest timp este sters automat.

…faci backup online

Intri pe site-ul box – www.box.com si iti creezi un cont. Nu trebuie sa faci confirmare online. Dai clic pe "MyFiles", apoi pe "Upload new files" si "drag and drop" (e mai simplu decat sa indici calea fiecarui fisier in parte).

Deschizi Windows Explorer sau My Computer si adaugi cu mausul fisierele dorite in fereastra micuta a site-ului. Nu trebuie sa fie mai mari de 10MB fiecare.
Poti sa continui incarcarea pana atingi limita de 1GB, spatiu de stocare.

Altele: Transferul s-a facut cu viteza maxima de 108 Kb/s. Din meniul Share poti publica poze pe blog din contul tau, le faci vizibile pentru prieteni sau alti membri ai box sau pur si simplu dai acces tuturor vizitatorilor site-ului.

…faci schimb de fisiere mari online

Intri pe site-ul Omnidrive – www.omnidrive.com si iti creezi un cont.

Alegi varianta de cont. Prima optiune e gratuita pentru care primesti gazduire de 1GB fara limita de dimensiune a fisierelor pe care le incarci, asa ca poti incarca si un film intreg. Alegi interfata din care vrei sa-ti gestionezi contul: online sau cu un soft aditional gratuit.

Dupa ce te autentifici, te vei afla intr-o fereastra care seamana foarte mult cu Windows Explorer. Pentru a incarca fisierele dai clic pe "Upload file(s)" din meniul din stanga. Dai clic pe "Add a file", alegi fisierul respectiv si cu un clic pe "Upload" se incepe incarcarea. Selectezi directorul sau fisierul pe care vrei sa-l dai amicului, dai clic pe meniul "Actions" si selectezi optiunea "Share". In noua fereastra trebuie sa introduci ID-ul sau e-mail-ul lui. Neaparat trebuie sa-si faca si el cont.

Altele: In interfata online poti arhiva fisierele si directoarele ca sa le descarci mai rapid. Se pot copia, sterge, muta, redenumi, ca si in Windows Explorer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News