Firefox devine mai secretos – ascunde numărul versiunii instalate

18.08.2011
Firefox devine mai secretos – ascunde numărul versiunii instalate

Mozilla lansează câte o versiune nouă a browser-ului Firefox în medie odată la fiecare şase săptămâni.

Firefox

Cu un aşa un calendar de lansări, nu este deloc surprinzător faptul că fiecare versiune nou introdusă aduce doar câteva funcţii noi, alături de numeroase optimizări pentru îmbunătăţirea performanţelor şi a nivelului de securitate.

Considerând probabil că numărul versiunii instalate nu mai are importanţa pe care o avea odinioară, Mozilla a decis că nu mai este cazul să afişeze această informaţie în fereastra About Firefox. Utilizatorii care accesează această opţiune din meniu, vor fi în schimb întâmpinaţi cu un mesaj de genul „Firefox a verificat existenţa fişierelor de actualizare acum 20 minute. Folosiţi cea mai nouă versiune„.

Cei care vor neapărat să afle ce versiune de Firefox au instalată în calculator, pot găsi această informaţie tastând about:support în caseta de adrese.

Cum era de aşteptat, decizia luată a stârnit discuţii aprinse printre utilizatorii de Firefox, concluzia acestora fiind că o astfel de măsură nu poate decât să creeze confuzie, ascunzând informaţii esenţiale pentru identificarea versiunii instalate şi diagnosticarea problemelor care pot apărea pe parcurs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News