Editează-ţi fotografiile pe Internet cu FotoFlexer

Dincolo de imensul ocean de informaţie, Internetul este totodată şi gazda primitioare a serviciilor sau, altfel spus, aplicaţiilor online. În principiu, aplicaţiile online sunt, sau urmăresc să fie, asemănătoare programelor obişnuite. Aplicaţiile online pot fi editoare de text, clienţi RSS, alternative la Yahoo! Messenger sau MSN şi altele. În general, funcţiile pe care acestea le oferă nu se pot compara cu cele ale programelor normale, din cauza limitărilor tehnice. Însă, de cele mai multe ori, facilităţile oferite sunt suficiente pentru realizarea task-urilor elementare.

Printre activităţile pe care aplicaţiile online le pot îndeplini se numără şi prelucrarea imaginilor. Sunt mai multe site-uri care te pot ajuta să editezi imagini, însă mă voi opri la FotoFlexer, fiind unul dintre cele mai simple şi mai interesante servicii de acest gen.

Primul lucru pe care trebuie să-l face este să-ţi creezi un cont. După ce treci de această fază preliminară, va trebui să alegi imaginea sau imaginile pe care vrei să le editezi. FotoFlexer îţi pune la dispoziţie 3 surse de upload a imaginilor. Prima şi cea mai evidentă este upload-ul unei imagini de pe calculatorul tău. Poţi, de asemenea, să editezi o imagine de pe Internet, prin specificarea link-ului. A treia modalitate de deschidere a imaginilor este de pe site-uri sociale precum Facebook, My Space, Flickr, Picasa sau PhotoBucket. Această cale presupune logarea pe site-ul respectiv (în cadrul interfeţei FotoFlexer).

Odată importată imaginea, poţi să treci la editarea acesteia. E suficient să ţii cursorul desupra ei o secundă pentru a afişa un meniu care, pe lângă alte comenzi precum trimiterea prin e-mail, ştergerea sau mutarea, include opţiunea de editare. Acesta este trecută în meniu ca Flex Photo!

FotoFlexer

După ce dai Flex Photo! eşti mutat în fereastra în care se face editarea propriu-zisă. Interfaţa este cât se poate de ergonomică şi uşor de înţeles încă de la prima vizită. Nu vei avea probleme în localizarea sau folosirea instrumentelor dorite. Cea mai mare parte a ferestrei este ocupată de zona de editare. În partea superioară se regăsesc instrumentele de prelucrare, organizate pe taburi. Sunt 8 taburi cu denumiri elocvente pentru funcţionalitatea instrumentelor pe care le includ: Basic, Layers, Easy FX, Style FX, Distort, Beautify, Text şi Advanced.

FotoFlexer