Facebook confirmă că va folosi reclame video în News Feed

Facebook confirmă că va folosi reclame video în News Feed

Zvonul conform căruia Facebook va include şi reclame video în News Feed a început să circule încă din vară, compania confirmând astăzi existenţa acestei noi forme de material publicitar şi anunţând că aceasta va intra într-un program de testare cu audienţă scăzută.

Conform comunicatului oficial, noua formă de promovare oferită clienţilor Facebook va fi testată în cadrul unei audienţe restrânse de utilizatori, prima campanie publicitară video fiind cea a filmului Divergent. Platforma software va folosi acelaşi mod de lucru care a fost testat cu secvenţele video partajate de utilizatori, clipurile publicitare urmând să fie redate în mod automat în momentul în care sunt afişate în fereastra browser-ului sau aplicaţiei.

Cum îi va afecta această formă nouă de publicitate pe utilizatori? Conform anunţului companiei, filmele vor rula în mod automat atunci când utilizatorul ajunge la ele, însă acestea vor fi redate fără sunet. Redarea automată se va opri imediat ce utilizatorul va derula News Feed-ul mai departe, iar sonorul va putea fi activat doar prin atingerea containerului video sau prin comutarea în modul Full Screen.

Utilizatorii conexiunilor de date mobile nu vor avea motive să se teamă, filmele publicitare urmând să fie redate doar dacă au fost încărcate în prealabil prin intermediul conexiunii Wi-Fi. Compania nu a dezvăluit dacă va folosi o formă de cache pentru acest conţinut sau se va mulţumit să redea doar filmele aflate întâmplător în cache-ul browser-ului sau aplicaţiei.

Zvonul din vară afirma că filmele publicitare vor avea o durată de 15 secunde iar vizionarea acestora va fi limitată la 3 pe zi, însă Facebook nu a confirmat sau infirmat această informaţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News