Facebook Messenger a primit primul său joc: Doodle Draw

10.06.2015
Facebook Messenger a primit primul său joc: Doodle Draw

Facebook Messenger este acum o platformă de socializare completă. După introducerea funcţiilor avansate precum apeluri de voce şi a suportului pentru aplicaţii externe, reţeaua de comunicare de la Facebook are acum şi primul său joc video. Este vorba despre Doodle Draw, o aplicaţie interactivă care foloseşte această platformă pentru a crea un joc bazat pe desene între utilizatori.

Doodle Draw seamănă foarte mult cu faimosul hit de pe mobile Draw Something, care punea jucătorii să deseneze pe rând un anume obiect sau acţiune, urmând ca oponentul să ghicească ce reprezintă schiţa. Subiectele sunt alese înainte de începutul fiecărei runde dintr-o listă sugerată de joc, iar jucătorii adună bănuţi aurii după fiecare meci, în funcţie de performanţă. Bănuţii pot fi folosiţi pentru a cumpăra noi culori pentru desene, însă momentan nu există şi micro-tranzacţii cu bani reali.

Cu siguranţă, Facebook va lua în considerare şi introducerea de plăţi prin intermediul aplicaţiilor de pe Messenger, la fel cum a făcut şi în trecut în cazul aplicaţiilor şi jocurilor de pe Facebook în varianta pentru web. În cazul în care aceste jocuri pentru platforma de comunicare vor deveni populare, ne aşteptăm să vedem o avalanşă în viitorul apropiat, magazinul de aplicaţii din Messenger putând fi o nouă mină de aur gata de exploatare pentru dezvoltatorii de software.

Interesant este faptul că spre diferenţă de jocurile de pe Facebook, cele de pe Messenger ar putea un mare avantaj. Acestea ar fi jucate între prieteni, într-un mediu privat, orientat către conversaţii, în timp ce în jocurile de Facebook nu necesitau interactivitate prea mare între jucători. În cazul în care doriţi să încercaţi noul joc Doodle Draw pentru Messenger, nu trebuie decât să accesaţi secţiunea de aplicaţii din meniul serviciului şi să îl căutaţi în lista de aplicaţii disponibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult