Facebook Messenger for Firefox a fost lansat

Facebook Messenger for Firefox a fost lansat

În luna martie a acestui an, Mozilla Foundation a anunţat demararea dezvoltării Social API, o interfaţă software internă a browser-ului Firefox pentru clădirea aplicaţiilor moderne de integrare socială, iar primul produs bazat pe acesta a fost lansat ieri: Facebook Messenger for Firefox.

Integrarea Facebook în cadrul unui browser nu este o noutate, curentul Rockmelt sau defunctul Flock oferind şi ele acest lucru, dar Social API permite o integrare mult mai simplă a unor aplicaţii Web dezvoltate de către terţi în cadrul oricărui browser compatibil cu acesta.

Utilizatorii Firefox vor trebui să viziteze pagina Facebook a aplicaţiei Web şi, după simpla activare a acesteia, vor avea la dispoziţie patru noi butoane care vor oferi acces rapid la profilul Facebook, notificări şi mesaje, opţional fiind oferit şi un panou suplimentar în partea dreaptă care oferă acces direct la lista de prieteni şi ultimele actualizări.

Fiind vorba de o aplicaţie Web pură, Facebook Messenger for Firefox nu necesită instalarea locală a nici unui fişier iar impactul asupra performanţelor este nesemnificativ. Notificările sunt actualizate în timp real, iar acestea sunt afişate şi în desktop pentru a fi mai uşor de observat atunci când atenţia utilizatorului nu este focalizată în fereastra browser-ului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News