Facebook Messenger va emite alerte în cazul mesajelor primite de pe conturi false

12.07.2018
Facebook Messenger va emite alerte în cazul mesajelor primite de pe conturi false

Facebook testează o nouă funcţie de alertare, care ar trebui să împiedice fraudele comise prin contactarea utilizatorilor Facebook Messenger folosind conturi false.

Scenariul este simplu: o persoană rău intenţionată creează un cont Facebook căruia îi atribuie aceeaşi poză de profil şi nume identic unei persoane de încredere din lista de contacte a victimei, după care o abordează pe aceasta ca şi cum ar fi persoana respectivă.

Până acum, unul dintre puţinele indicii cu privire la tentativa de înşelăciune era recepţionarea unei noi cereri de prietenie din partea persoanei aparent cunoscută, acceptată în majoritatea cazurilor fără prea multe suspiciuni. Odată intrat în conversaţie cu victima aleasă, un infractor experimentat poate obţine informaţii care să ajute la comiterea furturilor din locuinţe sau chiar să convingă victima în a-i transfera sume mari de bani (ex. prin metoda accidentul).

Încercând să stopeze acest fenomen, Facebook va verifica în mod automat solicitările de mesaje primite de pe conturi Messenger necunoscute, ţinând cont de aspecte cum ar fi lipsa unui cont de Facebook asociat, sau înregistrarea contului respectiv folosind un număr de telefon dintr-o altă ţară. Similar, Facebook va verifica dacă solicitarea de conectare se face cu un nume identic sau similar unuia dintre contatele existente deja în lista de contacte.

Solicitările suspecte pentru conectare prin Facebook Messenger nu vor fi blocate automat, însă utilizatorii vor fi alertaţi cu privire la identitatea incertă a persoanei respective şi îndrumaţi să acţioneze cu prudenţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult