Facebook plăteşte companii şi vedete pentru realizarea de transmisiuni live

22.06.2016
Facebook plăteşte companii şi vedete pentru realizarea de transmisiuni live

Facebook promovează puternic de câţiva ani deja componenta video a reţelei de socializare, culminând de curând cu transmisiunile live. Acum că ne-am acomodat cu modul în care consumăm materiale video în News Feed, Facebook doreşte să ofere valoare pentru utilizatorii săi, realizând parteneriate în secret cu mai multe celebrităţi şi companii cu prezenţă considerabilă în media pentru realizarea de materiale live dedicate platformei.

Aceste informaţii nu au fost confirmate în mod oficial, însă Wall Street Journal susţine că a citit documente confidenţiale care sugerau că Facebook va plăti bani serioşi pentru conţinut exclusiv. În această înţelegere între companie şi creatorii de conţinut este menţionată suma de 50 de milioane de dolari. Aceşti bani sunt împărţiţi către toţi cei 140 de paterneri care vor încerca să ţină utilizatorii de Facebook interesaţi de componenta de livestreaming, acum că febra lansării s-a terminat, iar majoritatea a început deja să uite de această funcţie.

Printre partenerii care vor participa în această înţelegere se regăsesc companii media de dimensiuni mari precum CNN, New York Times, Vox Media şi Mahsable, iar în rândul vedetelor în vârful listei sunt vestitul chef Gordon Ramsay, autorul Deppak Chopra şi actorul de comedie Kevin Heart. Banii nu vor fi împărţili în mod egal, însă. În timp ce CNN va primi 2,5 milioane de dolari, New York Times va primi 3,03 milioane pentru 12 luni de livestreaming pe platforma Facebook. Buzzfeed este însă cel mai bine plătit partener, primind 3,06 milioane de dolari în schimbul a realizării constante de transmisiuni live între martie 2016 şi martie 2017.

Citeşte şi Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult