Gmail extinde modul de utilizare Confidenţial către toţi utilizatorii G Suite

Introdus anul trecut pentru conturi Gmail personale, Confidential Mode permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să fie şters automat din inbox-ul destinatarului, sau folosi opţiunea Revocare pentru şterge oricând mesajul încă necitit. Bifarea acestei funcţii poate asigura şi auto-distrugerea mesajelor, de îndată ce au fost citite la destinatar.

Google aduce încă un upgrade serviciului Gmail, permiţând tuturor utilizatorilor produselor G Suite să bifeze Confidenţial Mode pentru a evita citirea mesajelor de către alte persoane decât destinatarul. Spre exemplu, mesajul confidenţial ajuns într-un alt cont Gmail nu va putea fi duplicat folosind o captură de ecran şi nici interceptat la fel de uşor, dacă dispozitivul destinatarului a fost compromis cu o aplicaţie pentru monitorizare.

Utilizatorii Gmail pot seta o parolă care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată destinatarului prin alte mijloace.

Pentru asigurarea confidenţialităţii, mesajele trimise nu pot fi printate sau redirecţionate unei alte adrese email de către persoana căreia i-au fost adresate.

Pentru a compune un mesaje folosind modul confidenţial este de ajuns să bifăm opţiuneas Confidenţial Mode din aplicaţia Gmail pentru mobil, folosind butonul vizibil în colţul dreapta-sus a ecranului. Tot la fel procedăm şi din interfaţa pentru web browser a serviciului Gmail, numai că butonul Confidenţial se află la partea de jos, în dreapta butonului Trimite.

Desigur, pentru ca toate facilităţile de securitate să fie disponibile este necesar ca expeditorii şi destinatarii mesajelor să fie utilizatori Gmail, respectiv să folosească versiunea pentru Android sau iOS a aplicaţiei Gmail.

 

publicitate