Gmail va oferi adrese personalizate contra cost

20.07.2015
Gmail va oferi adrese personalizate contra cost

În curând, Gmail va primi o funcţie utilă pentru cei care îşi doresc o adresă de email personalizată. Se pare că Google va implementa un nou tip de conturi premium, care vor oferi posibilitatea de a tranforma clasica adresă de email „[nume]@gmail.com” într-o adresă cu domeniu propriu. Deşi compania nu a anunţat încă oficial aceste funcţii, acestea au apărut pentru scurt timp pe site.

Astfel de funcţii erau deja disponibile pentru utilizatorii de Gmail for work, însă acum vor veni şi pentru cei care folosesc varianta obişnuită a serviciului de mesagerie electronică. Pentru a beneficia de posibilitatea de a primi mesaje pe adrese de genul [nume]@[domeniu].com, va fi necesară însă plata unui abonament lunar. Au fost listate trei variante, cu trei preţuri diferite: Gmail Custom Adress, Gmail for work şi Gmail for work unlimited.

Pentru 2 dolari pe lună primeşti doar adresă personalizată, fără nicun beneficiu în plus. Cei care vor Gmail for work vor trebui să plătească 5 dolari lunar şi primesc pe lângă adresa proprie şi spaţiu dublu de stocare (de la 15 la 30 GB), suport tehnic în orice moment, cât şi acces la o serie de unelte orientate către business. În cele din urmă, pentru 10 dolari pe lună, abonaţii unlimited primesc toate beneficiile anterioare, alături de stocare nelimitată (sau 1 TB pentru fiecare utilizator în parte pentru grupuri mai mici de 5) şi funcţii avansate precum Archiving şi eDsicovery.

Întrucât Google nu a anunţat oficial aceste abonamente, nu este clar când vor fi lansate pentru public.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult