Google a lansat o opţiune pentru ştiri care oferă doar veşti pozitive

22.08.2018
Google a lansat o opţiune pentru ştiri care oferă doar veşti pozitive

Cei care doresc să-şi înceapă ziua fără a fi demoralizaţi cu ştiri negative şi veşti proaste se pot refugia de acum în propria bulă de optimism, activând funcţia „Tell me something good” în cadrul serviciului Google Assistant.

Aflată la stadiul de testare, noua opţiune pentru ştiri va livra utilizatorilor doar un rezumat cu informaţii pozitive, fără legătură cu problemele presante din viaţa „reală”. Spre exemplu, vom putea în cepe ziua într-o notă pozitivă, aflând despre soluţii descoperite pentru probleme ale comunităţilor din lumea întreagă.

Pentru a beneficia de filtrul „pozitiv” pentru ştiri, utilizatorii din Statele Unite ai serviciului Google Assistant trebuie doar să folosească instrucţiunea „Tell me something Good”, rostită prin comandă vocală.

Pentru a demonstra noua funcţie, Google a oferit câteva exemple de „veşti bune” preluate din diverse comunităţi, ilustrate în clipul de mai jos:

Informaţiile selectate dint-o largă varietate de publicaţii independente ar trebui să elibereze de stres cititorii care se simt copleşiţi de ştiri care aduc veşti negative sau pur şi simplu îngrijorătoare, despre care specialişti în psihologie spun că pot avea efecte pe termen lung asupra sănătăţii mintale, amplificând simptomele de stress şi anxietate, depresie.

Totuşi, o doză de veşti pozitive nu poate face complet dispărute problemele din viaţa reală, atingerea acestui subiect foarte sensibil, care ţine de accesul liber şi neîngrădit la informaţie, având numeroase consecinţe de ordin etic. Deocamdată, Google justifică această funcţie prin nevoiea de a elibera de anxietate persoanele vulnerabile, care altfel ar ajunge să consume medicamente anti-stress, sau să solicite ajutor de specialitate.

Noul serviciu pentru ştiri exclusiv pozitive funcţionează cu orice dispozitiv compatibil cu serviciul Google Assistant, inclusiv majoritatea modelelor de telefoane inteliegente, ecrane interactive şi dispozitive Google Home.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult