Google anunţă YouTube Music şi YouTube Premium

17.05.2018
Google anunţă YouTube Music şi YouTube Premium

Google anunţă lansarea YouTube Music, un nou serviciu pentru streaming de melodii care va concura celebrul Spotify. Gratuit în varianta susţinută prin folosirea de reclame, YouTube Music va oferi însă cea mai bună experienţă în pachetul Premium, activat prin achiziţionarea unui abonament de 10 dolari. Simultan, Google anunţă şi YouTube Premium, înlocuitor pentru abonamentele YouTube Red.

YouTube Music vine la pachet cu o aplicaţie de mobil şi player desktop care înlesnesc accesul la melodiile preferate. Utilizatorii serviciului YouTube Music pot alege între mii de playlist-uri cu melodii, muzică originală, albume şi show-uri de radio, alături de toate videoclipurile muzicale disponibile pe YouTube. Suplimentar, mai pot fi descoperite diferite remix-uri şi cover-uri după melodii originale, iar funcţia de căutare asistă descoperirea de creaţii interesante chiar şi atunci când nu ştii exact de ce doreşti.

Aplicaţia poate afişa în ecranul principal al telefonului mobil recomandări personalizate de melodii, alese pe baza istoricului de ascultare, locaţia în care ne aflăm şi activitatea desfăşurată. Spre exemplu ar putea fi recomandate melodii relaxante în timp ce zburăm cu avionul, sau care să ne motiveze în vizitele la sala de fitness.

YouTube Premium este noul nume al serviciului YouTube Red. Disponibil contra unui abonament de 11.99 dolari, serviciul oferă o experienţă YouTube fără reclame şi acces conţinut YouTube original. În plus, ne alegem şi cu funcţii în plus, cum ar fi mod de vizionare Picture-in-Picture şi posibilitatea de a salva clipurile preferate pentru vizionare offline.

Pentru început, serviciul YouTube Music va fi disponibil utilizatorilor din Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Mexic şi Coreea de Sud, urmând ca acoperirea să fie extinsă şi în alte regiuni în cursul săptămânilor următoare, cum ar fi Austria, Canada, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Rusia, Spania, Suedia, Scoţia şi Marea Britanie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult