Google Chrome 16 – suport pentru profiluri multiple de utilizator

14.12.2011
Google Chrome 16 - suport pentru profiluri multiple de utilizator

Google Chrome 16 este de acum disponibil în versiune oficială şi aduce câteva funcţii noi pentru fanii web browser-ului Google.

Google Chrome 16.0.912.63

Aşa cum probabil ştiu deja aceia dintre voi care au testat şi versiunea beta pentru Google Chrome 16, cu noul browser este posibilă utilizarea mai multor profiluri de utilizator, care deservesc utilizatori diferiţi ai aceluiaşi PC. Această funcţie poate fi deosebit de utilă, deoarece permite fiecărui utilizator să lucreze cu propria colecţie de bookmark-uri, extensii, istoric de navigare şi setări personalizate, ţinute mereu actualizate între toate PC-urile pe care avem instalat Google Chrome, cu ajutorul funcţiei de sincronizare.

Google Chrome 15 VS Google Chrome 16

Pentru a folosi propriul profil de utilizator fără a risca să lăsăm colecţia de bookmark-uri şi parole salvate la îndemâna oricui, nu trebuie decât să accesăm secţiunea Opţions / Preferences / Personal Stuff, de unde folosim opţiunea Add new user. După adăugarea profilului de utilizator o nouă instanţă a browser-ului Google Chrome va fi deschisă într-o fereastră separată, cu numele profilului de utilizator afişat în partea stânga-sus. Procedura poate fi repetată pentru a adăuga oricât de multe profiluri de utilizator avem nevoie. Toate modificările aduse unui profil de utilizator (bookmark-uri noi, extensii, setări personalizate) vor fi păstrate cu ajutorul funcţiei de sincronizare, la fel ca la utilizarea unui profil unic de utilizator.

Totuşi, noul Google Chrome 16 merită şi o bilă neagră, deoarece profilurile de utilizator nou adăugate nu sunt protejate cu parolă, astfel că o persoană indiscretă poate obţine acces la colecţia de bookmark-uri din doar câteva click-uri.

Alături de suportul pentru profileurilede utilizator multiple, Google Chrome 16 se bucură şi de numeroase remedii de securitate şi patch-uri pentru îmbunătăţirea stabilităţii.

Download Google Chrome 16

Urmărește Go4IT.ro pe Google News