Google Chrome va marca toate site-urile accesate prin conexiuni HTTP nesecurizate ca fiind nesigure

09.02.2018
Google Chrome va marca toate site-urile accesate prin conexiuni HTTP nesecurizate ca fiind nesigure

Deşi nu este obligatorie, practica securizării site-urilor web folosind conexiuni HTTPS criptate este pe cale să devină mult mai atractivă în ochii administratorilor web, neglijarea acestui aspect putând duce la afectarea reputaţiei şi scăderea numărului de vizitatori.

Dacă până acum, alertele privind folosirea unei conexiuni nesecurizate apăreau doar pentru paginile care permit introducerea de informaţii de către vizitatori, curând, întregul site va fi marcat ca fiind nesigur. Cu scop de informare, marcajul poate avea însă efect descurajant asupra vizitatorilor, o parte dintre aceştia ajungând să asocieze site-urile nesecurizate cu pericolul atacurilor informatice, evitând folosirea acestora.

În prezent, aproximativ 68% din traficul realizat cu versiunea Google Chrome pentru Android şi Windows trece prin conexiuni securizate. Proporţia urcă la peste 78% în cazul dispozitivelor Chrome OS şi macOS.

Schimbarea se va produce începând cu versiunea Chrome 68, pregătită pentru lansare în luna iulie 2018.

Între timp, Google pune la dispoziţia administratorilor web un ghid de instalare şi explicaţii detaliate, privind importanţa folosirii tehnologiilor de criptare pentru securizarea conexiunilor stabilite cu dispozitivele vizitatorilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult