Google+ îşi deschide porţile pentru toată lumea

21.09.2011
Google+ îşi deschide porţile pentru toată lumea

Google+ a trecut cu bine de etapa iniţială de testare şi avansează acum la stadiul Beta, în care oricine îşi poate creea un cont de utilizator, fără a mai avea nevoie de invitaţie.

Google+

Cele 90 zile de teste au adus nu mai puţin de 91 îmbunătăţiri asupra funcţionalităţii reţelei de socializare, la care se adaugă azi alte câteva noutăţi interesante.

Google+ Hangouts

Google Hangouts, cu îmbunătăţiri

Google Hangouts ne permite să purtăm conversaţii audio/video cu oricare din utilizatorii aflaţi în lista de prieteni şi chiar să socializăm cu mai multe persoane simultan în sesiuni extinse de videoconferinţă, denumite hangouts.

Google+ Hangouts on Air

Funcţia Hangouts este disponibilă acum şi pe telefonul mobil, cu condiţia să dispunem de un model cu sistem de operare Android 2.3 sau mai nou, prevăzut cu o cameră frontală. Noua aplicaţie Google+ este disponibilă în Android Market începând de astăzi, iar o versiune adaptată pentru dispozitivele Apple iOS va fi lansată în curând.

Google+ Extras

O altă noutate pentru Google Hangouts este opţiunea Hangouts On Air, prin care avem posibilitatea să ne adresăm unei audienţe mai mari, ca şi cum am ţine un discurs în faţa unui public numeros. Sistemul permite sesiuni de discuţii cu până la 9 participanţi şi un număr nelimitat de spectatori, format din utilizatori ai serviciului Google+. Suplimentar, avem şi posibilitatea de a înregistra sesiunile de discuţii pentru a le revedea mai târziu.

Google+ Sketchpad

Printre îmbunătăţirile aduse sistemului Google Hangouts se mai numără:

  • Funcţia Screensharing – prin care putem oferi participanţilor la conversaţie o transmisiune în timp real cu imaginile redate pe ecranul tabletei, telefonul mobil sau PC. Astfel putem răsfoi împreună cu prietenii colecţia cu poze de vacanţă, sau da indicaţii preţioase pentru folosirea unei aplicaţii.
  • Sketchpad – ne permite să desenăm împreună cu prietenii, folosind interfaţa tactilă a tabletei sau telefonul mobil
  • Google Docs – pentru situaţiile în care dorim să edităm în comun, sau să prezentăm informaţiile dintr-un document către mai multe persoane simultan.
  • Named Hangouts – ne permtie să cream un hangout public, în care să putem discuta despre o temă de conversaţie comună, cum ar fi artistul preferat, evenimente mondene sau o competiţie sportivă.
  • Un nou API pentru Google Hangouts – permite dezvoltatorilor software să integreze funcţionalitatea Google Hangouts în aplicaţiile proprii

Funcţie de căutare în Google +

Funcţia de căutare din Google+ ne permite să găsim rapid prietenii nou veniţi în reţea, informaţii relevante din postările acestora, sau din alte surse de pe web. Spre exemplu daca suntem pasionaţi de fotografie putem iniţia căutări pentru găsirea de noi poze încărcate de utilizatori. Căutările iniţiate pot fi restrânse pentru a găsi informaţii relevante din cercurile de prieteni şi familie, sau pot adresa surse de informaţii externe, cum ar fi site-urile de ştiri.

Google+ Search

Google+ Beta este încă departe de a oferi experienţa şi funcţionalitatea la care aspiră echipa de dezvoltare Google, însă depăşirea etapei iniţiale de testare, desfăşurată pe durata a 12 săptămâni, reprezintă un vot de încredere din partea inginerilor Google şi ne arată că reţeaua Google+ se apropie de maturitate.

Adevărata competiţie împotriva rivalului Facebook abia acum începe, când reţeaua Google+ a devenit publică şi disponibilă pentru oricine doreşte să se înscrie.

Daca vreţi să fiţi la curent cu noutăţile din IT si nu numai, puteţi adăuga in cercurile voastre redactorii Go4it:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News